Daržuose suvešėjus špinatams, puiki proga išsivirti gardžios ir maistingos špinatų sriubytės.
Sudėtinės dalys:
Špinatai, 250 g
Bulvės, 500 g
Svogūnas, 1 vnt.
Vištienos sultinys, 1 l
Sviestas, 3 v. šaukštai
Muskatas, žiupsnelis
Malti pipirai, žiupsnelis
Druska, žiupsnelis
Gaminimas:
Žalia žolė, bet ne žolė, su uodega, bet ne pelė… kas? Špinatų sriuba!
Bulves nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais ir suberiame į puodą su sultiniu. Uždedame ant kaitros.
Susmulkiname svogūną ir apkepame svieste. Pagardiname druska, pipirais ir žiupsneliu muskato. Sudedame į puodą su sultinyje verdančiomis bulvėmis.
Užverdame ir toliau verdame ant silpnos kaitros apie 15 min.
Sudedame smulkintus špinatus arba, kaip šiuo atveju, šaldytus špinatus. Paverdame 4-5 min. Skystį nukošiame į atskirą indą. Tirščius sutriname trintuve. Skystį grąžiname atgal į puodą ir maišant užverdame trintsriubę (kam patinka, galima užvirti su grietinėle – reikėtų supilti pusę stiklinės grietinėlės ir užvirti).
Patiekiame sriubą su grietine ir skrebučiais.
Skanaus!
Naujausi komentarai