Pereiti į pagrindinį turinį

Trinta špinatų sriuba

2015-05-21 14:10
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Žalia žolė, bet ne žolė, su uodega, bet ne pelė… kas? Špinatų sriuba!

Sudėtinės dalys:

Špinatai, 250 g

Bulvės, 500 g

Svogūnas, 1 vnt.

Vištienos sultinys, 1 l

Sviestas, 3 v. šaukštai

Muskatas, žiupsnelis

Malti pipirai, žiupsnelis

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Bulves nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais ir suberiame į puodą su sultiniu. Uždedame ant kaitros.

Susmulkiname svogūną ir apkepame svieste. Pagardiname druska, pipirais ir žiupsneliu muskato. Sudedame į puodą su sultinyje verdančiomis bulvėmis.

Užverdame ir toliau verdame ant silpnos kaitros apie 15 min.

Sudedame smulkintus špinatus arba, kaip šiuo atveju, šaldytus špinatus. Paverdame 4-5 min. Skystį nukošiame į atskirą indą. Tirščius sutriname trintuve. Skystį grąžiname atgal į puodą ir maišant užverdame trintsriubę (kam patinka, galima užvirti su grietinėle – reikėtų supilti pusę stiklinės grietinėlės ir užvirti).

Patiekiame sriubą su grietine ir skrebučiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų