Pereiti į pagrindinį turinį

Troškintas kalakutas, įdarytas kaštonais (receptas)

2013-06-18 11:48
Troškintas kalakutas, įdarytas kaštonais (receptas)
Troškintas kalakutas, įdarytas kaštonais (receptas) / Shutterstock nuotr.

1936 m. išleistoje knygoje „Didžioji virėja“ nurodyta, kaip paruošti šį tarpukariu buvusį populiarų patiekalą. Jam paruošti reikės tokių produktų:

2–2,5 kg svorio kalakuto,

2 šaukštų sviesto,

pusė stiklinės sultinio,

petražolių ir kitokių žalumynų šaknų, kvapiųjų pipirų, lauro lapelių, druskos,

0,5 kg valgomųjų kaštonų,

2 stiklinės pieno,

2 gabaliukai cukraus.

Kalakuto įdaras paruošiamas taip: kaštonus užplikyti, nuimti kietąją ir plonąją odeles, užpilti pienu, įdėti šaukštą sviesto, pasūdyti, pavirinti, sugrūsti, pertrinti per tinklelį, įdėti du gabaliukus cukraus, išmaišyti ir gautą masę sukimšti į išvalytą kalakutą.

Taip įdarytą kalakutą troškinti uždengtame inde su žalumynų šaknelėmis, kvapiaisiais pipirais, lauro lapeliais, šaukštu sviesto, puse stiklinės sultinio. Patroškinus, troškintuvą pastatyti į įkaitintą orkaitę, kad kalakutas apkeptų. Patiekiamas užpylus tuo pačiu padažu, kuriame troškinosi. Jei padažo atrodys per mažai, dar įpilti sultinio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų