1936 m. išleistoje knygoje „Didžioji virėja“ nurodyta, kaip paruošti šį tarpukariu buvusį populiarų patiekalą. Jam paruošti reikės tokių produktų:
2–2,5 kg svorio kalakuto,
2 šaukštų sviesto,
pusė stiklinės sultinio,
petražolių ir kitokių žalumynų šaknų, kvapiųjų pipirų, lauro lapelių, druskos,
0,5 kg valgomųjų kaštonų,
2 stiklinės pieno,
2 gabaliukai cukraus.
Kalakuto įdaras paruošiamas taip: kaštonus užplikyti, nuimti kietąją ir plonąją odeles, užpilti pienu, įdėti šaukštą sviesto, pasūdyti, pavirinti, sugrūsti, pertrinti per tinklelį, įdėti du gabaliukus cukraus, išmaišyti ir gautą masę sukimšti į išvalytą kalakutą.
Taip įdarytą kalakutą troškinti uždengtame inde su žalumynų šaknelėmis, kvapiaisiais pipirais, lauro lapeliais, šaukštu sviesto, puse stiklinės sultinio. Patroškinus, troškintuvą pastatyti į įkaitintą orkaitę, kad kalakutas apkeptų. Patiekiamas užpylus tuo pačiu padažu, kuriame troškinosi. Jei padažo atrodys per mažai, dar įpilti sultinio.
Naujausi komentarai