Pereiti į pagrindinį turinį

Vieversio bandelės

2015-02-23 19:02
Vieversio bandelės
Vieversio bandelės / Danutės Kunčienės nuotr.

Reikės:

1 stiklinė rupaus malimo ruginių miltų,

1 stiklinė kvietinių miltų,

3 šaukštai aguonų,

druskos, mineralinio vandens.

Gaminimas:

Užminkyti vidutinio kietumo tešlą su aguonomis ir palikti kelioms valandoms, šiltai užklojus. Po to iškočioti 1,5–2 cm storio lakštą, kurį reikėtų supjaustyti įvairių (itin tiktų paukščio) formų gabaliukais. Virti juos pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių. Išgriebtas valgyti su mėgstama uogiene, obuolių koše ar štai tokiu padažu: apkeptus aliejuje smulkiai supjaustytus porus ir sutarkuotas morkas gausiai pabarstyti maltais linų sėmenimis, džiovintomis mėgstamomis žolelėmis, įpilti truputį vandens ir pakaitinti, kad subrinktų linų sėmenys. Neužmiršti paskaninti druska. Svarbu gražiai, išmoningai, patiekti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų