Portalo kauno.diena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti gardžių vištienos suktinukų su džiovintais abrikosais.
Reikės (2 porcijoms):
250g vištienos filė;
2 žiupsneliai mėgstamo tarkuoto sūrio;
6-7 džiovintų abrikosų;
Šakelė petražolės;
6 riekelės pjaustyto vytinto kiaulienos kumpio;
Druska, pipirai;
Šaukštas abrikosų džemo;
Keletas brokolių;
Skiltelė česnako;
Gaminimas:
Vištieną padaliname į dvi dalis ir ją gerai išmušame. Tuomet susmulkiname džiovintus abrikosus ir petražoles. Ant vištienos beriame druskos ir pipirų, ją gerai įtriname. Į dubenį dedame sūrį, abrikosus, smulkintą česnaką, petražoles. Viską sumaišome ir dedame ant vištienos. Kai pakatosite šį gaminimą su antru suktinuku, susukame abu suktinukus ir apvyniojame vytintu kumpiu. 30min kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ( atspariame karščiui inde).Kepimo metu išsiskirsiantį skystį panaudokite kaip padažą. Kol vištiena keps, išvirkite ir pasūdykite brokolius. Juos panaudokite kaip garnyrą, o abrikosu džemu viską papuoškite (žiūrėti į nuotrauką).
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai