Pereiti į pagrindinį turinį

Vovertaitės grietinės padaže

2015-10-28 12:30
jokuboreceptai.lt
Vovertaitės grietinės padaže
Vovertaitės grietinės padaže / Google images nuotr.

Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo – mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže.

Sudėtinės dalys:

Grybai, 400 g

Svogūnas, 2 vnt.

Sviestas, 80 g

Grietinė, 150 g

Krapai, pagal skonį

Petražolės, pagal skonį

Malti pipirai, žiupsnelis

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Šviežias voveraites (dviems suaugusiems pavalgyti naudosime apie 400 g voveraičių) nuplauname po tekančiu vandeniu ir beriame į verdantį vandenį virti ant silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet jas nukošiame.

Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, pakepiname smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės, suberiame virtas voveraites. Tuomet į keptuvę dedame 80 g sviesto, jam ištirpus ir 150 g grietinės. Troškiname 5 min. pridedame šviežių smulkintų petražolių ir krapų, pagardiname maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.

Valgome su šviežiomis orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkomis. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų