Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo – mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže.
Sudėtinės dalys:
Grybai, 400 g
Svogūnas, 2 vnt.
Sviestas, 80 g
Grietinė, 150 g
Krapai, pagal skonį
Petražolės, pagal skonį
Malti pipirai, žiupsnelis
Druska, žiupsnelis
Gaminimas:
Šviežias voveraites (dviems suaugusiems pavalgyti naudosime apie 400 g voveraičių) nuplauname po tekančiu vandeniu ir beriame į verdantį vandenį virti ant silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet jas nukošiame.
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, pakepiname smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės, suberiame virtas voveraites. Tuomet į keptuvę dedame 80 g sviesto, jam ištirpus ir 150 g grietinės. Troškiname 5 min. pridedame šviežių smulkintų petražolių ir krapų, pagardiname maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.
Valgome su šviežiomis orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkomis. Skanaus!
Naujausi komentarai