Pereiti į pagrindinį turinį

Avižinių dribsnių košė


Siūlo moksleiviai


Pavasario receptas

Nesunkiai paruošiami ir sveiki patiekalai, kuriuos siūlo Lietuvos moksleivių technologijų olimpiados Mitybos veiklos grupės aštuntokės Akvilė Papienytė (Kaunas, "Santaros" gimnazija), Evelina Radčenkaitė (Raseinių pagrindinė mokykla) ir Martyna Gegužytė (Seirijų A.Žmuidzinavičiaus gimnazija) negali nepatikti laikraščio skaitytojams.

Grikių kruopų, cukraus, vyšnių uogienės, cinamono, lazdynų riešutų, džiovintų išmirkytų vaisių.

Išvirti grikių kruopas, į košę įdėti cinamono, cukraus, mirkytų ir sumaltų džiovintų vaisių. Viską sumaišyti, sukrėsti į stiklinę formą ir ataušinti. Į stalą patiekti tame pačiame inde neišverčiant.

650 ml vandens,

140 g cukraus,

140 g sviesto,

75 g lazdyno riešutų,

75 g razinų.

Išlydyti sviestą ir jame 20 min. kepinti manų kruopas, nuolat maišant maždaug 10 min. Tuomet sudėti smulkintus riešutus. Užvirinti vandenį su cukrumi ir razinomis. Į šį sirupą supilti paruoštą manų kruopų masę ir uždengus dangtį laikyti 5–10 min. Valgyti karštą.

Avižinių dribsnių, sviesto, druskos, cinamono, cukraus, uogienės, džiovintų slyvų, lazdyno riešutų, kriaušių.

Į išvirtą avižinių dribsnių košę įdėti truputį sviesto, įpilti pieno, pagardinti cinamono milteliais ir cukrumi. Palikti brinkti. Tuo metu keptuvėje ištirpinti sviestą, į jį sudėti slyvas, uogienę, įpilti vandens. Gautą masę sukrėsti į košę. Viską išmaišyti. Kriaušės naudojamos patiekalui papuošti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų