Pereiti į pagrindinį turinį

Balandžio pabaiga pajūryje primins rudenį

2013-04-28 14:37
Balandžio pabaiga pajūryje primins rudenį
Balandžio pabaiga pajūryje primins rudenį / Vytauto Petriko nuotr.

Vėsu, drėgna ir labai nemalonu – tokius orus pajūryje savaitgalį ir kitą savaitę žada sinoptikai.

Tikėtos ir lauktos 25 laipsnių šilumos net neįmanoma įžvelgti.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys apgailestavo, jog žmonių ir vėl negali pradžiuginti geromis orų prognozėmis.

„Savaitgalis numatomas permainingas. Šeštadienį bus debesuota, palis. Temperatūra dieną sieks tik iki 9 laipsnių šilumos, o naktį bus 2–5 laipsniai. Sekmadienį bus šiek tiek šviesiau, nes dažniau išlįs saulutė. Tikimės, kad termometro stulpeliai dieną pakils iki 10 laipsnių šilumos, o naktį rodys 3–6 laipsnius. Debesų bus, tačiau lietaus nenumatoma“, – teigė L.Pakštys.

Savaitgalį pūs šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas, kurio greitis sieks 4–9 m/s.

Kitai savaitei L.Pakštys taip pat prognozavo drėgnus ir vėsius orus. „Nesimato nieko geresnio, net nebežinau, ką daryti“, – džiaugsmu netryško pašnekovas.

Jo teigimu, pirmadienį bus debesuota, prognozuojamas lietus. Antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį kritulių tikimybė bus labai menka.

Tačiau penktadienį ir kitą šeštadienį vėl bus debesuota ir protarpiais prognozuojamas lietus.

Oro temperatūra beveik visomis kitos savaitės dienomis bus panaši – sieks 9–13 laipsnių šilumos dienomis, 3–6 laipsnius naktimis.

„Penktadienį ir šeštadienį vėjas pasisuks iš pietryčių, o tai turėtų atnešti ir šiek tiek daugiau šilumos. Tikimės, kad sušils iki 16 laipsnių“, – prognozavo L.Pakštys.

Jis pabrėžė, jog šiųmetis balandis yra šaltesnis nei tas pats mėnuo pernai. Per 26 šių metų balandžio dienas tik vieną kartą vidutinė paros temperatūra viršijo 10 laipsnių – balandžio 18 d. ji siekė 10,4 laipsnio šilumos.

„Mėnesio pradžioje vidutinė paros temperatūra buvo net neigiama, o dabar siekia apie 6–8 laipsnius. Todėl pagal higienos normą dar net nebuvo galima išjungti šildymo. Tai nusikaltimas žmonijai“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo L.Pakštys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų