Pereiti į pagrindinį turinį

Braškinė palaima

2009-06-27 23:59 diena.lt inf.

Vasaros receptas


Savo vasaros receptu su dienraščio skaitytojais nusprendė pasidalyti kaunietė Birutė. "Žiemą ir pavasarį atsiradusį nuovargį bei irzlumą lietuviškos braškės nuima lyg ranka. Be to, šios uogos turi jauninamąjį poveikį", – įsitikinusi Birutė. Pyragas, ledai, grietinėlės desertas ir net salotos, pagardintos šiomis uogomis, pasak pedagogės, taps kiekvieno stalo puošmena. "O štai šiuo kokteiliu ne tik atsigaivinsite, bet ir pavalgysite", – prie lūpų glausdama taurę rožinio gėrimo šyptelėjo "Kauno dienos" skaitytoja.

0,5 kg vanilinių ledų,

0,5 l 1 proc. riebumo pieno,

0,5 kg šviežių braškių,

4 šaukšteliai vanilinio cukraus,

1 šaukštelis cinamono,

citrinos puselė.

Trintuvu susmulkinkite braškes. Pasaldinkite jas vaniliniu cukrumi. Gautą tyrę sumaišykite su pienu ir vaniliniais ledais. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį cinamono ir maišytuvu viską gerai išmaišykite. Prieš pildami į taurę, gėrimą atšaldykite sutrintais ledukais. Papuoškite mėtos lapeliu. Smaližiai braškinį kokteilį gali paskaninti juodojo šokolado drožlėmis.

Tikriausiai ir jūs esate virtuvės aistruolė ar aistruolis, o gaminti valgį jums – vienas malonumas. Kviečiame pasidalyti savo įrašais receptų knygoje ir patirtimi ieškant naujų skonių derinių. Dienraščio receptų kampelis atsiveria ir jums. Gaminkite, fotografuokite ir siųskite savo receptus bei nuotraukas su įamžintais skanėstais (žinoma, su jų autoriumi) redakcijos adresu Kęstučio g. 86, Kaunas, arba [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų