Pereiti į pagrindinį turinį

Į Everestą – be kojos

2013-05-23 23:59

Indė, kuri prieš dvejus metus neteko kojos, kai buvo išmesta iš važiuojančio traukinio, tapo pirmąja moterimi amputuota koja, įkopusia į Everestą.

26 metų Arunima Sinha iš Indijos šiaurėje esančios Utar Pradešo valstijos, kalno viršūnę pasiekė antradienį ryte, po lėto kopimo iš bazinės stovyklos.

"Iš aukštai esančios stovyklos ji išėjo pirmadienį 18 val., o viršūnę pasiekė antradienį 10.55 val.", – sakė ekspediciją organizavusios kompanijos "Asian Trekking" įkūrėjas Angas Tsheringas Sherpa.

Prieš dvejus metus šią buvusią nacionalinės lygos tinklininkę vagys išstūmė iš važiuojančio traukinio, kai ji bandė apsiginti ir neleisti pavogti piniginės.

Pro šalį važiavęs traukinys sutraiškė jai koją. Kad išgelbėtų merginos gyvybę, gydytojai koją žemiau kelio turėjo amputuoti.

"Anuomet visi nerimavo dėl manęs. Tada supratau, kad turiu padaryti kažką gyvenime, kad žmonės liautųsi žiūrėję į mane su gailesčiu", – prieš ekspediciją Indijos televizijai sakė A.Sinha.

Stojus geriems orams prie aukščiausio pasaulio kalno susirinko šimtai alpinistų. Gegužė yra laikoma geriausiu laiku kopti į kalnus Nepalo Himalajuose, nes orai būna švelnūs. Šiemet į 8 848 m aukščio Everesto viršūnę jau įkopė maždaug 300 žmonių.

Britų alpinistas Tomas Whittakeris 1998 m. tapo pirmuoju negalią turinčiu ir į Everestą įkopusiu žmogumi. Tai jis padarė praėjus beveik dviem dešimtmečiams po automobilio avarijos, per kurią neteko kojos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų