Pereiti į pagrindinį turinį

Itališkas kepsnys

2009-06-10 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

500 g kiaulienos,

1 šaukštas sviesto su prieskoninėmis žolelėmis,

druskos, pipirų,

1 šaukštelis grietinės,

po žiupsnelį smulkintų čiobrelių, rozmarinų, salierų lapelių,

1 česnako skiltelė,

200 g virto kumpio griežinėlių,

250 g pievagrybių (gali būti konservuoti),

250 g pomidorų,

pomidorų padažo.

Kiaulieną supjaustyti delno dydžio gabaliukais, pabarstyti druska ir pipirais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su taip pat griežinėliais supjaustytais pievagrybiais. Vandeniu suvilgytą keraminę kepimo formą iškloti kumpiu, tada sudėti mėsą ir pomidorų bei pievagrybių mišinį. Galiausiai vėl uždengti kumpio riekutėmis. Viršų užpilti grietinės, išspausto česnako, prieskoninių žolelių ir pomidorų padažo mišiniu, apdėlioti sviesto gabaliukais. Kepimo formą uždengti dangčiu ir kepti apie valandą iki 225°C įkaitusioje orkaitėje. Idealus garnyras – spagečiai ir šviežios salotos. Vietoj šviežių pomidorų panaudojus džiovintus saulėje, o pievagrybius pakeitus marinuotais baravykais, gausite puikų to paties patiekalo variantą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų