Vasaros receptas
2,5 šaukšto sviesto,
1 stiklinė cukraus,
1,5 kg obuolių,
citrinos sulčių,
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
tarkuoto šokolado.
Keptuvėje, kurią galima pašauti ir į orkaitę, įkaitinti sviestą, supilti cukrų ir pamaišyti, kol cukrus ištirps ir taps tiršta karamele. Obuolius nulupti, kiekvieną obuolį perpjauti į šešias skilteles, pašalinti sėklas ir iš karto apšlakstyti citrinos sultimis. Obuolių skilteles išdėlioti keptuvėje su karšta karamele ir atvėsinti. Iš atšildytos tešlos išpjauti šiek tiek didesnį nei keptuvė apskritimą, juo užkloti obuolius kraštus užlenkiant į vidų ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol tešla visiškai iškeps. Iškepusį pyragą kiek atvėsinti, išversti iš keptuvės obuoliais į viršų ir papuošti su cukrumi išplakta grietinėle bei tarkuotu šokoladu.
Naujausi komentarai