Vasaros receptas
4 pomidorai,
100 g maskarponės sūrio,
50 g juodųjų alyvuogių,
25 g dirbtinių ikrų,
25 g sviesto,
50 ml grietinėlės,
1 šaukštelis sardinių pastos,
pipirų, baziliko lapelių.
Iš alyvuogių išimti kauliukus, smulkiai sukapoti ir sumaišyti su sardinių pasta. Maskarponę, sviestą ir grietinėlę suplakti į vientisą masę. Tuomet šį kremą sumaišyti su sardinių mišiniu ir sukrėsti ikrus. Paskaninti pipirais. Kremą valandai pastatyti į šaldytuvą, po to juo įdaryti per pusę perpjautus pomidorus, prieš tai išskobus jų vidų. Papuošti baziliko lapeliais.
20 kokteilinių pomidorų,
20 mažų keptų ir atvėsintų maltinukų,
petražolių, baziliko lapelių,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas pinijos riešutų,
tarkuoto parmezano sūrio,
pipirų, aitriųjų paprikų,
alyvuogių aliejaus.
Pomidorų apačią šiek tiek nupjauti (kad pomidorai galėtų tvirtai stovėti). Nupjauti kepurėlę ir ties kotelio vieta, išgremžti pomidorų vidų. Iš kepurėlių atsargiai išpjauti kotelio vietą. Su smulkintuvu gerai susmulkinti petražolių ir baziliko lapelius, česnaką, pinijų riešutus ir truputį aliejaus. Suberti sūrį, prieskonius ir truputį aliejaus (pastarojo nepadauginti, masė turi likti pakankamai tiršta). Į pomidorus įdėti po maltinuką, ant viršaus – pesto, užvožti pomidoro kepurėle ir papuošti bazilikais ar petražolėmis.
Naujausi komentarai