Rudens receptas
500 g padžiūvusio batono,
150 g parmezano,
200 ml pieno,
100 g grietinėlės,
2 maži svogūnai,
5 česnako skiltelės,
2 aitriosios paprikos,
petražolių ryšelis,
keli salierų lapeliai,
1 šaukštas aliejaus,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
druskos, muskato riešuto.
Batoną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apkepti sausoje keptuvėje. Sūrį stambiai sutarkuoti, sumaišyti su batono gabaliukais, pienu ir grietinėle. Mišinį uždengti ir palikti išbrinkti. Smulkiai sukapoti svogūnus ir, paskaninus druska, apkepti aliejuje. Apkeptus svogūnus kartu su kiaušinių plakiniu supilti į mišinį, gerai išminkyti, paskaninti druska ir muskatu. Šlapiomis rankomis formuoti kukulius ir virti pasūdytame vandenyje. Padažui smulkiai supjaustyti česnakus ir aitriąsias paprikas ir apkepti svieste ant nedidelės ugnies. Petražolių ir salierų lapelius sumesti į gaminamą padažą ir tuoj pat keptuvę nukelti nuo ugnies.
Naujausi komentarai