Pereiti į pagrindinį turinį

Marinuoti patisonai


Rudens receptas

LŽŪU Sodininkystės ir dažininkystės katedros darbuotojos siūlo laikraščio skaitytojoms skanios užkandos žiemai receptą.

3 kg patisonų,

1 kg pomidorų,

0,5 kg morkų,

1 česnako galvutė,

krapų šakelių.

Marinatui:

1 l vandens,

1,5 šaukštai druskos,

2 šaukštai cukraus,

100 ml obuolių acto.

Patisonus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus – griežinėliais. Patisonus 5 min. plikyti, užpylus verdančiu vandeniu. Morkas apvirti. Taip paruoštas daržoves sumaišyti, pridėti česnako skiltelių, krapų šakelių, sudėti į paruoštus stiklainius. Daržoves stiklainiuose užpilti išvirtu ir atvėsintu marinatu. Tada kaitinti 25 min. 90° C temperatūros vandenyje. Sandariai uždaryti.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų