Rudens receptas
LŽŪU Sodininkystės ir dažininkystės katedros darbuotojos siūlo laikraščio skaitytojoms skanios užkandos žiemai receptą.
3 kg patisonų,
1 kg pomidorų,
0,5 kg morkų,
1 česnako galvutė,
krapų šakelių.
Marinatui:
1 l vandens,
1,5 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
100 ml obuolių acto.
Patisonus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus – griežinėliais. Patisonus 5 min. plikyti, užpylus verdančiu vandeniu. Morkas apvirti. Taip paruoštas daržoves sumaišyti, pridėti česnako skiltelių, krapų šakelių, sudėti į paruoštus stiklainius. Daržoves stiklainiuose užpilti išvirtu ir atvėsintu marinatu. Tada kaitinti 25 min. 90° C temperatūros vandenyje. Sandariai uždaryti.
Naujausi komentarai