Vasaros receptas
500 g pomidorų,
2 naujo derliaus svogūnai su laiškais,
1 svogūno galvutė,
1 šaukštas priekoninių žolelių,
3 šaukštai švelnaus acto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
500 ml vandens,
1 šaukštelis cukraus (arba medaus).
Svogūnus ir prieskonines žoleles smulkiai sukapoti. Iš likusių ingredientų (išskyrus pomidorus) pagaminti marinatą. Aliejų geriausia šliukštelėti paskutinį. Pomidorus supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais ir suberti į marinatą. Marinuoti apie 90 min. kambario temperatūroje. Vietoj pomidorų galima naudoti ir kitas daržoves – ridikėlius, virtus šparagus. Taip marinuotas daržoves galima valgyti su žalių salotų asorti. Padažą atstos šlakelis marinato.
Naujausi komentarai