Pereiti į pagrindinį turinį

Obuolių sūris "Mozaika"

2009-10-02 23:59 diena.lt inf.

Rudens receptas

Kaunietė Regina Savickienė – puiki šeimininkė, gaminanti itin subtilaus skonio obuolių sūrius. Ji sutiko pasidalyti gaminimo paslaptimi su dienraščio skaitytojais, tik nepanoro fotografuotis.

7 kg obuolių (geriausia – antaninių),

1,5 kg cukraus.

Nuplautus obuolius nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti gabaliukais, užpilti cukrumi, išmaišyti ir uždengus palikti kambario temperatūroje 12–24 val. Kitą dieną nupilti atsiradusias sultis į puodą ir virti tol, kol pusė jų nugaruos. Į karštas sultis sudėti paruoštus obuolius, paliekant jų 1 kg. Virti ant karštos ugnies vis pamaišant. Kuo toliau, tuo maišyti reikia intensyviau. Sutirštėjusi masė ima "spjaudytis" ir užtiškusi ant rankų gali apdeginti. Todėl ponia Regina baigia virti orkaitėje. Ten karšta iš visų pusių, tolygiai maišyti reikia kas 15–20 min., ištraukus puodą iš orkaitės. Kai masė ima smukti, lieka išsitepę puodo kraštai. Būtų gerai juos apvalyti su švaria kempinėle ar skudurėliu, kad nepridegtų. Ten, kur – pagrindinė masė, puodas neprisvyla. Sūris išviręs, kai, perbraukus mediniu šaukštu per puodo vidurį, masė greitai nesusilieja.

Tada suberti likusius 1 kg obuolių. Kaitinti 2–3 min. Įberti cinamono pagal skonį. Karštą masę sukrėsti į maišelį (būtinai prieš tai jį sudrėkinti) ir pakabinti nuvarvėti. Kitą dieną sūrį nukabinti ir paslėgti, kad įgautų formą. Suforuotą sūrį džiovinti pakabintą šiltai. Galima džiovinti ir paguldytą, tik svarbu nepamiršti pavartyti, kad džiūtų abi pusės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų