Pereiti į pagrindinį turinį

Per pavasarį – gražiausiu taku

2009-05-21 09:00 diena.lt inf.
Bendrumas: muzika ir noras kurti grožį sujungė A.Cicėnaitės ir mažųjų šokėjų talentus.
Bendrumas: muzika ir noras kurti grožį sujungė A.Cicėnaitės ir mažųjų šokėjų talentus. / Redakcijos archyvo nuotr.

Tos pačios muzikos ritmu besisukančios meno žvaigždės, jaunieji talentai ir likimo nuskriausti vaikai – tokio vaizdo neišvysi nei populiariuose televizijos projektuose, nei didžiosiose koncertų salėse. Šią dovaną kauniečiams jau penktą kartą dovanojo menų festivalio "Gražiausiu taku" rengėjai.

Šiais metais į apie 500 dainuojančių, grojančių, šokančių, kuriančių atlikėjų nutiestą gražiausią draugystės taką įsijungė ir tautinių mažumų bei lietuvių išeivijos atstovų iš kaimyninių šalių. Programoje skambėjo klasikinė, populiarioji ir šiuolaikiškai aranžuota liaudies muzika.

Kaip ir ankstesniais metais, koncertinėje programoje dalyvavo ir talentingi, specialiųjų ugdymosi poreikių turintys neįgalieji atlikėjai, kuriems sudaroma galimybė integruotis į visuomenę per meninę raišką, skatinama tobulinti šių asmenų gebėjimus, sceninę raišką, parodyti savo meninį visavertiškumą.

Malonių, jaudinamų akimirkų žiūrovams suteikė regėjimo negalią turintis saksofonininkas Gražvydas Sidiniauskas iš Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro, nuostabius balsus turinti Deimantė Čegytė iš Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos bei Pavelas Boiko iš Alytaus neįgaliųjų dienos užimtumo centro.

Įspūdingą imitacinę dainą gestais atliko artistai iš Kauno apskrities kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro.

"Džiugu, kad susitikti, bendrauti su atlikėjais bei žiūrovais neatsisakė tokie profesionalai kaip Aušra Cicėnaitė, Jūratė Miliauskaitė, Merūnas Vitulskis, Ksaveras Plančiūnas, Lidija Gomolickaitė-Grudzinskaitė, Mindaugas Bivainis, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, meno ir muzikos mokyklų dėstytojai", – džiaugėsi festivalio įkūrėja Aleksandra Danutė Žiedelienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų