Desertas
Pavasario receptas
Neseniai Kaune vykusioje Lietuvos mokinių technologijų olimpiadoje, kurioje dalyvavo 134 moksleiviai iš įvairių šalies mokyklų, itin daug pagyrimų pelnė vienuoliktokės Dovilė Markevičiūtė iš Julijanavos katalikiškos mokyklos ir Gintarė Juočionytė iš Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos, konkursui pateikusios sveikų gardėsių.
1 didelis obuolys
Įdaras:
3 džiovinti abrikosai,
3 džiovintos slyvos,
8 lazdyno riešutai,
2 šaukštai avižinių dribsnių,
0,5 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės vandens,
po šaukštą cukraus ir medaus,
miltelinio cukraus, cinamono, vanilės.
Vaisiai ir nuvalyti riešutai 5 min. brinkinami pieno ir vandens mišinyje. Po to tame mišinyje išverdami avižiniai dribsniai. Išskobus obuolio vidų, šis vaisius 5–7 min. kepamas iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Į išvirusią avižinių dribsnių košę suberiami supjaustyti vaisiai ir susmulkinti riešutai, pagal skonį įberiama cinamono, vanilės, išmaišoma. Tuomet šis mišinys dedamas į keptą obuolį ir apibarstoma cukraus pudra. Obuolį galima aplaistyti karamele (du šaukštus medaus ir tiek pat cukraus sumaišyti ir kaitinti, kol susidarys karamelė).
Išmirkytų džiovintų abrikosų ir slyvų (santykiu 1:1),
sviesto,
lazdyno riešutų,
cinamono, vanilės,
medaus, cukraus.
Smulkiais gabaliukais supjaustyti išmirkytus džiovintus vaisius. Į dubenį su vaisiais dėti du šaukštelius medaus, gabalėlį sviesto. Pakaitinti, kol susidarys lipni masė, pabarstyti prieskoniais. Iš paruoštos masės rankomis suformuoti rutuliukus, apvolioti smulkintuose lazdynų riešutuose. Pagamintus rutuliukus dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Naujausi komentarai