Pereiti į pagrindinį turinį

Slyvų padažas

2009-09-18 23:59 diena.lt inf.

Rudens receptas


Naujas derlius

1 šaukštas kalendrų sėklų,

200 g raudonųjų svogūnų,

2 česnako skiltelės,

600 g mėlynųjų slyvų,

30 g šviežio imbiero,

100 g džiovintų slyvų,

100 g rudojo cukraus,

150 ml obuolių acto,

50 ml skysto medaus,

2 lauro lapai,

2 cinamono lazdelės, druskos.

Kalendrą pakepti sausoje keptuvėje ir sugrūsti. Svogūnus ir česnakus nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Iš slyvų išimti kauliukus ir smulkiai supjaustyti. Imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Džiovintas slyvas nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus ir česnakus pakepti aliejuje. Ten pat sukrėsti slyvas (džiovintas ir šviežias), suberti cukrų ir viską patroškinti. Galiausiai supilti actą, medų ir likusius prieskonius. Padažą virti pamaišant apie 30 min., paskaninti druska ir dar karštą supilstyti į stiklainius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų