Vasaros receptas
150 g "Goudos" sūrio,
1 l sultinio,
40 g miltų,
50 g sviesto,
1/8 l grietinėlės,
1 trynys,
petražolių ir laiškinių česnakų,
druskos, pipirų.
Sūrį susmulkinti trintuve. Miltus pakepinti ištirpintame svieste, supilti sultinį, užvirti ir ant nedidelės ugnies virti 5–8 min. Į mišinį suberti sūrį, sriubą paskaninti druska ir pipirais (geriausia naudoti baltuosius). Sriubą nukelti nuo ugnies ir į ją maišant lėtai supilti trynio bei grietinėlės plakinį. Patiekti į stalą kiekvieną sriubos porciją pabarsčius smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir česnakais. Puikiai tinka valgyti su svieste kepintais batono kubeliais – jų pagal skonį įberti į kiekvieną lėkštę.
Naujausi komentarai