Pereiti į pagrindinį turinį

Sviestažuvių salotos

2009-10-23 23:59
DMN inf.

Rudens receptas

400 g rūkytų sviestažuvių,

500 g mažų pomidorų,

8 prancūziško batono riekelės,

5 šaukštai alyvuogių aliejaus,

3 šaukštai balzaminio acto,

1–2 česnako skiltelės,

saujelė kedrų riešutų,

po ryšelį šviežių petražolių ir bazilikų,

rupiai ir įprastai maltų pipirų, druskos.

Prancūziško batono riekeles perpjauti per pusę ir apkepti svieste, dar šiltas įtrinti česnaku ir atvėsinti. Riešutus apkepti sausoje keptuvėje. Pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su kapotomis petražolėmis ir bazilikais. Aliejų suplakti su balzaminiu actu, paskaninti druska, pipirais. Padažu užpilti pomidorus ir duoną, viską atsargiai išmaišyti, sudėti į lėkštes ir apibarstyti riešutais. Norimo dydžio gabalais supjaustyti sviestažuvių filė (kad geriau atsiskleistų skonio paletė, rūkytas žuvis prieš ruošiant salotas būtina šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje), iš vieno šono apibarstyti šviežiai maltais pipirais ir išdėlioti lėštėse su pomidorais ir batono skrebučiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų