Vasaros receptas
200 g avižinių sausainių,
70 g sviesto,
400 g natūralaus jogurto,
0,5 citrinos sulčių,
150 g cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
500 g braškių,
200 ml grietinėlės plakimui (35 proc. riebumo),
20 g želatinos.
Sausainius sutrinti ir sumaišyti su minkštu (arba ištirpintu) sviestu. Sumaišyti jogurtą, citrinos sultis, cukrų. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi. Į jogurtą supilti ištirpintą želatiną, grietinėlę, suberti uogas. Gaminį supylus į torto formą, viršų apiberti avižinių sausainių bei sviesto mišiniu ir padėti į šaldytuvą stingti. Sustingusį tortą išversti, papuošti mėtų lapeliais.
Naujausi komentarai