Pereiti į pagrindinį turinį

Tradicija bendrauti – gyva ir puoselėjama

2012-05-15 10:52
Tradicija bendrauti – gyva ir puoselėjama
Tradicija bendrauti – gyva ir puoselėjama / Kristinos Bėdaitės nuotr.

Pavasariu kvepiančiame Kauno VDU Botanikos sode savaitgalį klegėjo specialiųjų poreikių moksleiviai, susirinkę iš visos Lietuvos dalyvauti sodo saloje vykusiame tradiciniame meninės saviraiškos konkurse. Jame panoro varžytis dviejų dešimčių švietimo ir ugdymo įstaigų 74 ugdytiniai, turintys kalbos ir bendravimo sutrikimų.

Renginio dalyvius į Botanikos sodo saloje specialiai pastatytą erdvią palapinę pakvietė Botanikos sodo kaimynai – Divizijos generolo S.Raštikio kariuomenės mokyklos kursantai.

Palapinėje konkurso dalyviai dainavo, šoko ir deklamavo, o lauke vaišinosi kareiviška koše, kvapnia arbata. Tradicija tapusio renginio organizatorė Kauno Julijanavos katalikiškos vidurinės mokyklos logopedė Gitana Ramanavičienė, su kolegėmis Regina Valdone Samalioniene, Lidija Kasiulyniene, direktoriumi Viktoru Zuzevičiumi ir mokyklos Vaiko gerovės komisija dėkojo šio respublikinio konkurso rėmėjams, nes buvo laimingi, matydami švytinčius konkurso dalyvių veidus.

„Tai bylojo, kad mūsų renginys pasiekė tikslą – vaikai turėjo galimybę pabendrauti, parodyti savo ir pamatyti kitų sugebėjimus scenoje. Beje, šiame konkurse nebuvo nei nugalėjusiųjų, nei pralaimėjusiųjų – visi renginio dalyviai ir jų pedagogai buvo apdovanoti ir išsivežė puikių įspūdžių iš ekskursijos į Botanikos sodo oranžeriją“, – pasakojo G.Ramanavičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų