Penktadienį Kaune startuos unikali dvi dienas truksianti maisto gaminimo šventė – pirmasis maisto kultūros festivalis mūsų šalyje. Šventės metu bus galima ne tik paragauti pačių įvairiausių patiekalų – nuo cepelinų iki keptų vabzdžių, bet ir sužinoti daug naujo apie maistą.
„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Tuo tarpu Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.
Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.
Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais.
Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.
„Apie lietuvišką standartą esame girdėję ne kartą, tikrai galime didžiuotis vietinių produktų kokybe. Todėl labai svarbu informuoti žmones, kad yra tikrai gausus produktų pasirinkimas ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti tai, kas šviežia, skanu ir kokybiška. Galime tikrai pasikliauti savo kraštu ir kartu jį auginti“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Abi festivalio dienas šventės dalyvius ir svečius linksmins šventinis koncertas, dovanos ir konkursai. Programoje: „Rondo“, Natalija Bunkė, Mino, „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“. Atrakcijos laukia ir mažųjų šventės dalyvių – vaikams skirti atrakcionai, užsiėmimai ir pamokėlės.
Renginį ves TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė, kurie gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje gamins kartu su Lietuvos pramogų pasaulio įžymybėmis.
Naujausi komentarai