Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečių laukia teatrališkas ketvirtadienio vakaras

2014-05-26 17:44 diena.lt inf.

Gegužės 29-ąją, ketvirtadienį, kiemelio scenoje pasirodys net du muzikuojančių aktorių projektai – „Suicide DJs“ ir „Neteisėtai padaryti“.

"Suicide DJ's" "Suicide DJ's"

Po lyriškos koncertų ciklo „Volfas Engelman Gyvai“ pradžios su Alina Orlova, Kauno „Ryšių kiemelis 837“ kviečia į teatrą. Tiesa, itin skambų. Gegužės 29-ąją, ketvirtadienį, kiemelio scenoje pasirodys net du muzikuojančių aktorių projektai – „Suicide DJs“ ir „Neteisėtai padaryti“.

Avangardinė idėja „Suicide DJs“ pirmą kartą scenoje pasirodė 2007-ųjų vasarą. Netrukus po to kultinis žurnalas „Pravda“ išrinko aktorių trupę geriausia nauja muzikine grupe. Ironišką garso, įvaizdžio bei šou santykį pristatantis projektas 2008-aisiais išleido debiutinį ir kol kas vienintelį albumą „Animation (...)“. Beje, net trys „Suicide DJs“ nariai – Vidas Bareikis, Ainis Storpirštis ir Pranas Dapšauskas – yra ir savo ruožtu aktyvaus kolektyvo „Stipriai kitaip“ nariai.

Po poros metų tylos į koncertų sales, radijo eterį ir gerbėjų širdis bei ausis „Suicide DJs“ grįžo praėjusį rudenį. Šiuo metu ruošiamas labai ilgai lauktas naujasis „savižudžių“ albumas. Darbų pradžią pažymėjo praėjusį rugsėjį sugrįžtuvių proga pristatytas bei naują „Suicide DJs“ kūrybos etapą žymintis kūrinys „Juodas kapišonas“. Jis ir kiti negirdėti dalykai jau skamba „Suicide DJs“ koncertų metu drauge su gerokai atnaujintais senaisiais hitais.

Jei „Suicide DJs“ – ryškų, nors ir juodai baltą pėdsaką Lietuvos muzikos istorijoje jau spėjęs palikti projektas, tai drauge su jais Kaune pasirodysiantys „Neteisėtai padaryti“ – kuo tikriausi debiutantai. Prieš metus pirmąkart žybtelėjęs dainuojančių mimų duetas tik šį balandį išleido debiutinį albumą „Skandalas“. Jame, o ir koncertuose, kurių kiekvienas – tarsi mažas spektaklis, aktoriai Rokas Petrauskas ir Šarūnas Gedvilas atvirai bei optimistiškai garsiai rėkia apie tai, ką daugelis linkę nutylėti.

Ketvirtadienį „Ryšių kiemelio 837“ vartai atsivers 18 val., aktoriai scenoje pasisveikins 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų