Pereiti į pagrindinį turinį

„Ryšių kiemelyje 837“ – džiazas, šokiai, poezija ir vestuvių parodija

2014-06-04 15:33 diena.lt inf.

Įsibėgėjant trečiajam „Ryšių kiemelio 837“ sezonui Kauno senamiestyje, metas susipažinti su birželio renginių ir pramogų planais.

Įsibėgėjant trečiajam „Ryšių kiemelio 837“ sezonui Kauno senamiestyje, metas susipažinti su birželio renginių ir pramogų planais. 

Kas antrą pirmadienį vykstantis džiazo koncertų ciklas „Jazzlong“ į kiemelį šį mėnesį užsuks du kartus. Birželio 9-ąją čia koncertuos neseniai debiutinį albumą išleidusi avangardinio džiazo grupė „Sheep Got Waxed“, o birželio 23-ąją, Joninių išvakarėse, – kompozitoriaus Mariaus Salyno suburtas kinematografinio džiazo ir funk projektas „Vibegang“.

Antradieniais „Ryšių kiemelis 837“ atviras šokiams. Birželio 3-ąją, 17-ąją ir 24-ąją senamiestyje būriuosis lindihopo šokėjai, birželio 10-ąją į susitikimą kvies „Šokių akademija“.

Kultinio statusą turintis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ pirmąjį vasaros mėnesį „Ryšių kiemelyje 837” organizuoja net du ketvirtadienių koncertus. Birželio 5-ąją čia pasirodys Domantas Razauskas ir grupė, Gediminas Storpirštis, Andrius Kulikauskas ir Silvija Guzovaitė, o birželio 26-ąją – Vytautas V. Landsbergis, Ieva Narkutė, Justina Kaminskytė ir „Saulės broliai“.

Birželio 12-ą, ketvirtadienį, ateis metas dar vienam skambiam susitikimui, kurį organizuoja ciklas „Volfas Engelman Gyvai“. Šįkart lietuviškos muzikos ciklo programoje – grupės „Saulės kliošas“ koncertas.

Kiekvieną sekmadienį išvėdinti spintą ar pripildyti ją naujų įdomių daiktų, paragauti skanėstų ir pasiklausyti plokštelėse įrašytos muzikos kviečia sendaikčių turgus „Bazaras“. Taip pat beveik kiekvieną sekmadienį tėveliai kviečiami pačius mažiausius kauniečius atvesti į lėlių teatro „Nykštukas“ spektaklius. Tiesa, birželio 15-ąją spektaklis nebus vaidinamas, bet vyks kitas labai svarbus renginys, skirtas Kauno maratonui. Šventiniame vakare gros pučiamųjų grupė iš Vilniaus „Mood Sellers“ ir vienas nuolatinių kiemelio gyventojų Pakas.

Dar vienas išskirtinis, netgi „postpostpostmodernus“ šio mėnesio renginys – birželio 19-ąją vyksiantis Nėriaus Pečiūros ir grupės „Sportas“ lyderio Maruko koncertas, arba tiesiog projektas „Studio Maruko“. Žadama, kad tai bus vestuvių parodija avangardo stiliumi, įkvėpta punk estetikos, Aphex Twin bei „Ir visa tai kas, yra gražu, yra gražu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų