Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečių grupė „TaRuta“ senamiestyje surengė nemokamą koncertą

2015-07-12 18:00
A. Ufarto / BFL nuotr.

Liepos 12 – tosios vakarą kauniečiai senamiestyje sulaukė malonios Kauno senamiesčio draugijos dovanos. Vilniaus ir Zamenhofo gatvių sankirtoje ukrainiečių grupė „TaRuta“ surengė nemokamą gyvo garso koncertą.

Nors lietinga diena grupės nariams ir susirinkusiems klausytojams nieko gero nežadėjo, vis dėlto vakaras Kaune buvo saulėtas ir koncerto nesugadino. Susėdę kavinėse miesto gyventojai įdėmiai stebėjo grupės pasiruošimą, o praeiviai vis sustodavo pasižiūrėti, kokią dovaną jiems paruošė Kauno senamiesčio draugija šį kartą.

„Senamiestis negali būti negyvas, jis privalo būti gyvas“, – užlipęs ant paruoštos scenos sakė vienas iš renginio organizatorių.

Grupės nariai pasisveikino su klausytojais lietuviškai. „ Labas vakaras“, – džiaugėsi grupės narys, galėdamas koncertuoti Kaune. Apsirengę tautiniais savo šalies kostiumais linksmomis nuotaikomis atlikėjai pradėjo vakarą.

Šis ukrainiečių grupės gyvo garso koncertas jau ne pirmasis, rengtas Kauno senamiesčio draugijos. Pasak draugijos narių, koncertai turėtų vykti iki pat rudens.  Šis projektas Kauno miesto gyventojams leidžia ne tik mėgautis muzika, bet ir susipažinti su vis daugiau grupių ir jų atliekamu stiliumi.

Grupė „TaRuta“ susibūrė 2007 metais. Ją subūrė ukrainiečių folkloro tyrinėtojai Evhenas „Yžak“ (vokalas, gitara) ir Jelena (vokalas) Romanenkai. Šiuo metu grupę sudaro šeši muzikantai, kurių koncertai traukia senojo roko, disko muzikos gerbėjus. Per savo karjerą grupė išleido tris albumus ir keletą singlų. Populiarumo viršų „TaRuta“ pasiekė pastaraisiais metais, kai rizikuodama savo narių gyvybe surengė keletą palaikymo koncertų Ukrainos kariams pačioje karo zonoje.

Grupė Lietuvoje koncertuoja ne pirmą kartą. Jie jau dalydavo „Vilnius City Fiesta“, „EuroBasket“ ir „Kauno Hanza Dienos“ renginiuose.

„Savo muzika mes siunčiame žinią, kad Ukraina yra laisva ir nepriklausoma šalis. Lietuviai yra mūsų broliai, o palaikymas, kurį jaučiame kasdien, mums reiškia daugiau nei jūs įsivaizduojate“, – anksčiau kalbėjo grupės lyderis Jevhen Romanenko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų