Pereiti į pagrindinį turinį

Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą

2012-09-13 13:41
Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą Aleksoto aerodrome ispanai filmuos pabėgėlių stovyklą

Nepriklausoma Ispanijos kino studija „Cine de Garage“ S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome stato dekoracijas. Čia iki spalio 13 dienos bus filmuojama kino juosta „Crónica de Otro Confín„ („Kronika iš už sienos“).

Ispanus pasikvietė Kauno kino studijos įsteigtas padalinys „Kaunas film Office“. Jis teiks filmavimui techninę bazę.

„Tokia pagalba užsienio kino kūrėjams atsipirks su kaupu, –  paskelbė Kauno kino studijos globėjas vicemeras Stanislovas Buškevičius. – Turime svečius priimti kuo svetingiau, ir naudą pajus visas svetingumo sektorius, teikiantis apgyvendinimo, maitinimo ir kitas paslaugas."

Savivaldybė teigia, kad filmavimo aikštelėje Kaune suksis maždaug 30 užsieniečių. Filmavimo grupėje yra ir 80 lietuvių.

„Kauno dienos“ žurnalistai nusprendė patikrinti, kaip sekasi kurti ispanų filmą  S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome. Pabandžius išsiaiškinti, kur ir kada vyksta filmavimai, Kauno kino studijos direktorius Edvinas Bindokas pareiškė, kad „kino menas – gan jautri sfera“ ir netikėtu žurnalistų pasirodymu „rizikuojama pakenkti projektui".

„Užsieniečiai dėl neigiamų publikacijų gali pasitraukti iš Kauno“, – nuogąstavo Kino studijos vadovas.

E.Bindokas žadėjo, kad Kauno politikams ir žurnalistams artimiausiu metu bus surengta parodomoji ekskursija  po filmavimo aikštelę. Kol kas Kino studijos direktorius į filmavimo aikštelę žurnalistų įsileisti nepanoro.

Vis dėlto trečiadienį nuvykus į  filmavimo aikštelę S.Dariaus ir S. Girėno aerodrome, vos įžengus pro vartus pavyko aptikti čia triūsiančius darbininkus. Vyrai įrenginėjo nedidelius namelius iš jūrinių konteinerių. Šalia namelių – didelės vandens talpos, improvizuotą kaimelį juosia butaforinė kalėjimo siena su spygliuota viela.

„Šiuo metu filmuojame tokį takelį šalia Kruonio hidroelektrinės. Kaune filmuosime pirmadienį. Aerodrome įrengtos dekoracijos – ispanų filmui apie šiuolaikinę pabėgėlių stovyklą, esančią įsivaizduojamoje šalyje „X“. Žmonės čia apsigyvena įvykus kariniam konfliktui. Tik nežinau, kiek aš galiu čia jums pasakoti, man reikia pasitarti su vadovais“, – sakė filmo gamybos vadovė Vita Simaškaitė apie režisieriaus André Cruz Shiraiwa filmą „Crónica de Otro Confín„ („Kronika iš už sienos“).

Ji patvirtino, kad čia filmą kuria ne kauniečiai – jie tik teikia techninę bazę filmavimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų