Pereiti į pagrindinį turinį

Dumblas liks „Žalgirio“ arenos pašonėje

2011-08-23 19:40
Dumblas liks „Žalgirio“ arenos pašonėje
Dumblas liks „Žalgirio“ arenos pašonėje / Tomo Raginos nuotr.

Kauno miesto savivaldybė pripažįsta, kad Nemuno kanalo dumblo iki Europos vyrų krepšinio čempionato išvežti nepavyks.

„Per didelis pavojus tai pradėti dabar, nes gali būti, kad to nespėsime padaryti laiku“, – antradienį sakė Kauno mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.

Šiomis dienomis savivaldybė dėl dumblo išvežimo aktyviai derisi su šį darbą turėjusiais padaryti „Kauno tiltais“. Bendrovės atstovai teigia, kad dumblą galima būtų išvežti iki čempionato finalinio etapo Kaune, jei susitarti pavyktų nedelsiant.

Oficialios savivaldybės pozicijos dar nėra, tačiau miesto vadovai jau yra nutarę dumblo iki čempionato nejudinti. Priešingu atveju gali būti, kad dumblą sunkvežimiai vežios čempionato įkarštyje. Per Nemuno salą ir miestą vežamas dumblas gali skleisti ne patį maloniausią kvapą.  

Savivaldybė ir „Kauno tiltai“ susiginčijo dėl Nemuno kanalo vagoje džiūstančio dumblo išvežimo būdo. Pagal projektą, dumblą reikia išvežti baržomis, tačiau „Kauno tiltai“ įrodinėja, kad pagal projektą to padaryti neįmanoma, toks vežimo būdas neracionalu. Bendrovė dumblą nori vežti sunkvežimiais, bet savivaldybė tam prieštaravo. Ji būgštauja, kad pakeitus dumblo išvežimo būdą, gali tekti grąžinti šiam projektui skirtus ES milijonus. „Kauno tiltai“ teigia, kad tokių sankcijų ES lėšas skirstančios institucijos nesiimtų, tačiau šiuos žodžius garantuojančių raštų pateikti negali.

Paskutinių susitikimų metu savivaldybė sutiko, kad „Kauno tiltai“ vežtų dumblą sunkvežimiais, tačiau su sąlyga, kad bendrovė prisiims visą riziką ir galimus nuostolius. Jei bendrovė nesutiks, teisybės bus ieškoma teisme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų