Pereiti į pagrindinį turinį

Emigrantė per šventes į gimtinę sugrįžta dirbti

2013-12-30 12:30

Daug kauniečių šiuo metu nuolat gyvena ir dirba užsienyje, nemažai ir tokių, kurie vyksta ten padirbėti keliems mėnesiams. Nuostabu, bet yra ir tokių, kurie gyvena užsienyje, o papildomai užsidirba Lietuvoje.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Daug kauniečių šiuo metu nuolat gyvena ir dirba užsienyje, nemažai ir tokių, kurie vyksta ten padirbėti keliems mėnesiams. Nuostabu, bet yra ir tokių, kurie gyvena užsienyje, o papildomai užsidirba Lietuvoje.

Kad Lietuva gali būti finansiškai patraukli net ir užsienyje įsitvirtinusiems emigrantams, rodo kaunietės Kristinos istorija. Trečius metus Anglijoje gyvenanti jauna moteris kiekvienų metų pabaigoje į Kauną grįžta pirmiausia ne Kalėdų švęsti, o dirbti. Kristina prekybos miestelyje "Urmas" prekiauja kalėdinėmis elektrinėmis girliandomis.

Akivaizdu, kad sezoninis moters verslas klesti – nenutrūkstantis žmonių srautas suka į tūkstančiais įvairiaspalvių švieselių mirgančią baltą palapinę. Iš daugybės šviečiančių girliandų kiekvienas gali išsirinkti tinkamiausią, nes Kristina atidžiai išklauso kiekvieno kliento pageidavimus, pataria, kaip geriausiai pirkinį naudoti ir prižiūrėti.

"Šiuo verslu užsiimu jau aštuonerius metus. Anksčiau turėjome ir daugiau veiklų – įvairiose mugėse pardavinėdavome tautodailininkų dirbinius. Vis dėlto prieš trejus metus su vyru nusprendėme išmėginti laimę Anglijoje. Viskas pavyko gana gerai, susiradome darbus, tačiau nuo praėjusių metų buvo likę neparduotų elektrinių girliandų. Jei nori jas parduoti – reikia pasiūlyti visą asortimentą, todėl turėjome trūkstamą jo dalį įsigyti. Žinoma, visko parduoti nepavyko, tad kitais metais vėl sugrįžau – ir taip viskas tęsiasi iki šiol", – šypsosi Kristina ir pripažįsta, kad iš esmės prekyba sekasi gerai.

Anglijoje moteris kasmet pasiima apie porą savaičių nemokamų atostogų, kad galėtų užsiimti savo verslu Lietuvoje. Ji sako neblogai besijaučianti Anglijoje, tačiau mieliau sugrįžtų į Lietuvą.

"Mano vyrui labiau patinka ten, jis geriau moka anglų kalbą, tad bent jau kurį laiką gyvensime taip, kaip dabar. Kol kas planų plėsti verslą Lietuvoje neturime, tačiau neatmetu galimybės ateityje tai padaryti ar imtis kitokių darbų Lietuvoje, ypač jei ekonominė padėtis ir toliau gerėtų. Tokiu atveju Lietuva visada turėtų pranašumą, nes čia jaučiuosi geriausiai", – sako smulkioji verslininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų