Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauną atkeliauja „Sidabrinės gervės naktys”

2012-07-10 18:56
Į Kauną atkeliauja „Sidabrinės gervės naktys”
Į Kauną atkeliauja „Sidabrinės gervės naktys” / Organizatorių nuotr.

Šiemet vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys” jau trečiąjį sezoną džiugina lietuviško kino mėgėjus: per miestus keliauja lauko ekranai, būrelis aktorių ir šiuolaikinių filmų kūrėjų, pasirengusių įdomiai pristatyti naujausius savo darbus. Liepos 12-ąją, ketvirtadienį, “Sidabrinės gervės naktys” atskris į Kauno senamiestį, „Ryšių kiemelį 837“. Miestelėnai ir svečiai kviečiami atvykti su šeimomis, draugais ir pasimėgauti išskirtiniu kino vakaru po atviru dangumi.

Nemokamas kino seansas prasidės sutemus – apie 22 val. Susirinkusiems ketinama parodyti šiais metais Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2012” triumfavusius arba nominacijoms pristatytus įvairių žanrų lietuvių autorių kūrinius: animacinį filmą „Vienos dalies fantazija“, dokumentinį filmą „Stebuklų laukas“, trumpametražį vaidybinį kino filmą „Ryba“ ir ilgametražį vaidybinį kino filmą „Miegančių drugelių tvirtovė“.

„Šiuolaikiniai lietuviški filmai akivaizdžiai grįžta į madą. Be abejo, juos įdomu žiūrėti ir uždarose salėse. Tačiau kino vakarai po atviru dangumi dar žavesni, todėl mes labai tikimės ir visiems linkime gero oro Kaune”, – kalbėjo festivalį „Sidabrinės gervės naktys” rengiančios Lietuvių kino akademijos direktorė Lina Buzelytė.

Pasak jos, ankstesnių metų patirtis rodo, kad šis festivalis yra labai laukiamas. Tiek atokesnėje provincijoje, tiek ir arčiau didesnių kultūrinių centrų apsilankę „Sidabrinės gervės naktų” dalyviai pastebi, kaip šiltai sutinkamas lietuviškas kinas.

„Ateina ir senjoros, pasipuošusios gintaro karoliais, ir jauni tėvai ar gimtinėje vasarojantys studentai. Taip pat ir tie, kuriems iš pirmo žvilgsnio į viską nusispjauti. Vis dėlto, lietuviško kino trauka yra didžiulė. Tai džiugina ir skatina tęsti šiuolaikinių kino darbų populiarinimą ne tik didmiesčiuose, bet ir mažesniuose šalies miestuose”, – teigė L.Buzelytė.

Šiais metais festivalio vakarus pakaitomis ves aktoriai Andrius Bialobžeskis ir Sandra Daukšaitė–Petrulėnė, jau nebe pirmus metus keliaujantys per Lietuvą su „Sidabrinės gervės naktų” karavanu. „Labai smagu matyti, kaip gausiai žmonės renkasi į lietuviško kino vakarus, jeigu oro sąlygos leidžia – ateina su vaikais, pledukais ir užkandžiais. Miela ir šilta šitaip vakaroti. Žmonės grįžta prie lietuviško kino, domisi juo, priėję pakalbina aktorius – pagiria ar pasmalsauja, kaip toliau klostysis veiksmas seriale”, – pasakojo S.Daukšaitė-Petrulėnė.

Kino vakaru renginiai „Ryšių kiemelyje 837“ šią savaitę nesibaigs. Penktadienį 19 val. muzikos gerbėjus čia sukvies dainininko Lino Adomaičio koncertas „Pasaulis gražus“. Šeštadienį gera nuotaika dalysis elektroninės muzikos grupė „ZAAK“. Abu koncertai nemokami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų