Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunimas atnaujino tris daugiabučių kiemų žaidimų aikšteles

2013-06-10 17:39
Jaunimas atnaujino tris daugiabučių kiemų žaidimų aikšteles
Jaunimas atnaujino tris daugiabučių kiemų žaidimų aikšteles / Organizatorių nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kaune atnaujintos trys daugiabučių kiemų vaikų žaidimų aikštelės.

Kauno jaunimo klubo „Rotaract“ nariai, padedant rėmėjams ir kiemų gyventojams, savanoriškai atnaujino apleistas žaidimų aikšteles, kuriomis nuo šiol galės džiaugtis Eiguliuose, Šilainiuose ir Kalniečiuose gyvenantys vaikai.

Vasarą, kuomet vaikai atostogauja, žaidimų aikštelės dažnai tampa jų susibūrimų vieta. Tačiau aplūžusios, surūdijusios sūpynės, čiuožyklos ir suoliukai vaikams gali būti ne tik nepriimtinos, bet ir pavojingos. Sutvarkius sūpynes, čiuožyklas, pripildžius smėlio dėžės smėlio, vaikai galės džiaugtis saulėtu oru kiemuose, o ne namuose prie kompiuterių.

„Rotaract“ klubas praėjusiais metais atnaujino keturias vaikų žaidimų aikšteles, kurios dar ir šiemet džiugina kauniečių kiemus.

„Surasti apleistas žaidimų aikšteles buvo paprasta – patys esame kauniečiai, todėl dažnai pastebime, kad mūsų kaimynystėje yra nesutvarkytų kiemų. Kol nesiėmėme šio projekto, nepastebėdavome, kad Kaune ši problema išties didelė“, – sakė Kauno „Rotaract“ klubo prezidentas Donatas Velykis.

Žaidimų aikštelėse Ašigalio g. 29-33, S. Žukausko g. 10-12 ir Baltijos g. 61 suremontuoti suoliukai, atnaujintas aikštelių inventorius, pakabintos naujos sūpuoklės, pripildytos smėliu aikštelėse esančios dėžės.

„Esame dėkingi rėmėjams, kurie prisidėjo prie mūsų projekto kiek galėjo – tiek finansiškai, tiek ir aprūpindami reikiamomis medžiagomis. Kaip įrodė antrus metus vykęs renginys, aikšteles atnaujinti įmanoma, tereikia trupučio pastangų, – džiaugėsi projekto koordinatorė Eglė Šurkutė. – Tikimės, kad savo pavyzdžiu paskatinsime ir kitų kiemų gyventojus susiburti ir padaryti savo aplinką mielesne sau, savo vaikams ir aplinkiniams“.

Gyventojai, norintys, kad aikštelės jų kiemuose būtų atnaujintos, turėtų rašyti paštu [email protected] ir registruoti aikšteles.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų