Pereiti į pagrindinį turinį

Kauną aplankė garsi ikona

2012-08-08 20:23
Kauną aplankė garsi                   ikona
Kauną aplankė garsi ikona / Artūro Morozovo nuotr.

Čenstakavos Dievo Motinos ikoną, keliaujančią piligrimystės keliu nuo Ramiojo vandenyno iki Atlanto, šiandien pamatė ir kauniečiai, susirinkę Senamiestyje prie Arkikatedros bazilikos.

Dievo Motinos ikonos piligrimystė skirta gyvybės ir meilės civilizacijai apginti. Prie ikonos meldžiamasi už gyvybės išsaugojimą įsčiose, už santuoką ir šeimą.

Religinį meno kūrinį pasitiko arkivykupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, miesto kunigai, klierikai, vienuoliai ir pasauliečiai. Ikona buvo įnešta į Arkikatedrą – nusidriekė ilga eilė norinčiųjų ją pamatyti iš arčiau ir nufotografuoti.

„Pasaulis ties bedugnės kraštu, Lietuvą reikia atversti į tikėjimą“, – sakė ikonos pamatyti atėjusi kaunietė Teresė.

Kai kurie susirinkusieji Čenstakavos Dievo Motinos ikoną vertino ne vien religiniu požiūriu – įžvelgė ir kultūrinę prasmę. „Ne kasdien pamatysi tokį vertingą meno kūrinį“, – sakė prisistatyti nepanoręs garbaus amžiaus vyriškis.

Piligriminė ikonos kelionė prasidėjo nuo Ramiojo vandenyno, Vladivostoke, birželio 15 d. ir turėtų baigtis prie Atlanto vandenyno, aplankius 23 šalis.

Tokio masto akcija gyvybei, meilei ir šeimai apginti yra rengiama pirmą kartą pasaulyje. Dievo Motinos ikona vienodai svarbi ir katalikams, ir ortodoksams. Tai pirmas kartas, kai dvi didžiosios krikščionių Bažnyčios vieningai organizuoja piligriminę akciją.

Kaune Čenstakavos Dievo Motinos ikona bus iki rytojaus 11 val., kai bus išlydėta į Kaišiadorių vyskupiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų