Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune prioritetas – teisei ir ekonomikai

2011-07-25 18:46
Kaune prioritetas – teisei ir ekonomikai
Kaune prioritetas – teisei ir ekonomikai / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Į aukštąsias mokyklas stojantys kandidatai pirmuoju prioritetu dažniausiai nurodo teisę ir ekonomiką. Mažėja susidomėjimas verslo vadybos ir fizikos studijomis.

Pagal pirmąjį prioritetą universitetuose populiariausios socialinių (51,2 proc.), biomedicinos (16,4 proc.) ir technologijos (12,1 proc.) mokslų sritys. Kolegijose tendencijos išlieka panašios: socialinius mokslus pirmuoju pageidavimu rinkosi 49,7 proc., technologijos 26,3 proc. ir biomedicinos 17,7 proc. stojančiųjų.

„Teisė, viešoji komunikacija, psichologija ir ekonomika“, - populiariausias VDU programas išvardijo Vytauto Didžiojo universiteto Studijų marketingo tarnybos direktorė Miglė Šontaitė. Jos teigimu, į vieną teisės programos vietą pretenduoja septyni kandidatai.

Kauno technologijos universiteto Studijų tarnybos Priėmimo skyriaus vedėjas Saulius Raila skaičiuoja, kad KTU labiausiai pageidaujama studijuoti ekonomiką, finansus, statybos inžineriją, transporto priemonių inžineriją, atsinaujinančią energetiką ir marketingą.

„Pakankamai populiari išlieka informatika, programų sistemos, taikomoji matematika“, - kalbėjo S.Raila.

Visoje šalyje populiariausios universitetų studijų programos tarp stojančiųjų yra ekonomika (VU), teisė (VU), medicina (LSMU), medicina (VU) ir politikos mokslai (VU).

Kolegijose stojantieji labiausiai norėtų studijuoti higieninę ir dekoratyvinę kosmetologiją (VK), turizmo ir viešbučių vadybą (KK), automobilių techninį eksploatavimą (VTDK), grožio terapiją (KVK) ir kultūrinės veiklos vadybą (VK).

Numatoma, kad šiais metais valstybė finansuos beveik 19 tūkstančių pirmakursių studijas – 9,7 tūkst. universitetuose ir 9,2 tūkst. kolegijose. Nepatekę į valstybės finansuojamas vietas galės rinktis mokamas studijas. Mokamų studijų kainą nustato ir skelbia kiekviena aukštoji mokykla.

Antradienį vidurdienį abiturientai turėtų suskubti tikrintis elektroninio pašto dėžutes – lygiai 12 valandą universitetai išsiųs kvietimus studijuoti pageidaujamas programas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų