Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune skambės rusiškas rokas

2009-01-23 12:32
Kaune skambės rusiškas rokas
Kaune skambės rusiškas rokas / Koncerto rengėjų nuotr. Rusiško roko festivalio svečiai - latvių grupė „Inversija“.

Vienas iš pirmųjų Lietuvoje rusiško roko festivalių „Vjuga fest“ sausio 23-24 d. vyks Kaune. „Muzika nepaiso politikos, sienų ir ideologijų“, - skelbia festivalio organizatoriai.

Mėgstamų rusų rokerių dainas festivalyje atliks lietuvių ir viena latvių grupė. Senas rusiškas žodis „vjuga“ reiškia pustymą, pūgą. Pavadinimui jis pasirinktas viliantis, kad festivalis taps tradiciniu žiemos renginiu.

Rusiškam rokui dedikuoti „Vjuga fest“ koncertai vyks klube „Džem Pub“. Sausio 23 d., pirmąją festivalio dieną, organizatoriai kviečia į „koverių“ vakarą, kuris skirtas netik roko muzikai, bet ir rusiškai autorinei dainai bei bardams. Koncerte, prasidėsiančiame Vladimiro Vysockio kūryba, atliekama Algirdo Šimkaus, bus galima išgirsti „DDT“, Viktoro Cojaus ir „KINO“, „Graždanskaja oborona“, „Nautilius Pompilius“ melodijas, kurioms originalias interpretacijas parengė žinomos grupės ir atlikėjai.

Algirdas Šimkus, pradėsiantis festivalį, gerai žinomas V.Vyskockio gerbėjams Lietuvoje. Buvęs orlaivių pilotas žymaus rusų bardo ir aktoriaus kūrybai pasišventė daugiau nei prieš 12 metų. Dėl savo fanatiškos ištikimybės Vysockio kūrybiniam paveldui ir stebėtino sugebėjimo įsijausti į rusų bardo stilių, A.Šimkus dar vadinamas ir „Vysockio reinkarnacija“.

Koncerte taip pat dalyvaus grupė „Siela“, kurios muzikinę raidą įtakojo rusiškas rokas, grupė „Aldan“, stebinanti savo kūrybine branda ir „DDT“ kūrybos interpretacijos išbaigtumu, Igoris Ananjevas, besidomintis V.Cojumi. Andrius Kaniava, kitas šio koncerto dalyvis, netaip dažnai išgirstamas grojant rusiškai, išimtis, šis festivalis.

Sausio 24 d. „Vjuga fest“ pratęs daug žadantis autorinės kūrybos koncertas su Aleksandru Makejevu. Jis yra įrašęs tris savo dainas rusų kalba, kiek jų atliks festivalio metu, dar neaišku. Koncerte taip pat dalyvaus Lietuvos alternatyviosios scenos legenda grupė „Spichki“, „Music inWallved“, grojantys eksperimentinį roką ir svečiai iš Latvijos, Liepojos miesto „Inversija“, nepasiduodantys jokiems muzikiniams apibrėžimams, tačiau dažnai apsistojantys roke.

Festivalyje skambės gerai žinomų grupių ir atlikėjų dainos, tiek autorinis rusiškas rokas.

Koncertų pradžia - 20 val. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų