Quantcast

„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: J. Jablonskio gimnazijos istorijos ir A. Kučingio biustas

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai nuo šiol – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Antroje „Kauno detalių“ dalyje: neįtikėtinos Jono Jablonskio gimnazijos istorijos, kurioje sovietmečiu veikė Dariaus ir Girėno vardo pionierių būrys, o paradinės durys per visą okupaciją išsaugojo tautiškumo simbolius.

Taip pat nuo praeivių akių Žaliakalnyje paslėptas skulptoriaus Stasio Žirgulio sukurtas Antano Kučingio biustas. A. Kučingis tituluojamas „Lietuvos bosų karaliumi“. Tačiau jis ir nepriklausomybės kovų dalyvis, ir politinis kalinys. O sovietai jį suėmė po konflikto su kitu žinomu dainininku – Kipru Petrausku.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

chukka

chukka portretas
Labai gerai. Pilnas i netas pasakojimų apie Vašuvą, Prahą ir kt. Įdomi laida apie Kauną ir Kiprą Petrauską.

Anonimas

Anonimas portretas
kad siandien per RLTp tv Zirgulis taip niekino kauna net geda buvo klausytis matomai tas vilniaus vamzdis jam tikras menas

lukka

lukka portretas
faktas kad čia projektinė veikla, gidas rašė projektą gavo biudžetinį finansavimą . taip jau vyksta šita veikla. Vat prie ko čia kauno diena? .ir panašu kad Stop juosta užkėlė kartelę- čia toks skirtingas lygis gaunasi. nors gal projekto suma nėra didelė ir dar dalinasi ją keliese.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių