Pereiti į pagrindinį turinį

Studentų dieną – šokis Laisvės alėjoje

2013-11-15 15:48

Šiandien visą dieną Kaune karaliavęs jaunimas, švenčiantis Tarptautinę studentų dieną, penktadienį vakare sukvietė miesto aukštųjų mokyklų studentus į bendrą eiseną.  

Iš pradžių buvo planuota, kad eisenoje dalyvaus net keli tūkstančiai studentų, bet greičiausiai jie pabūgo žvarboko oro, nes į eiseną centre atėjo vos 100 studentų. Universitetai ir kolegijos aukštai iškėlė savo Alma Mater vėliavas, norėdamos dar kartą priminti kauniečiams, jog Kaunas – akademinis miestas, kuriame mokosi kelios dešimtys tūkstančių studentų.

„Mes esame vieningi, nors daug kas tuo abejoja. Šį faktą dar kartą įrodėme, kai antrus metus iš eilės Studentų dieną susivienijome švęsti kartu, o ne atskirai“, – portalui kaunodiena.lt pasakojo Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės prezidentas Justinas Petkus.

Studentišką eiseną vainikavo Nepriklausomybės aikštėje prie Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios surengtas sambūris (flashmob'as). Šokį studentams pastatė du šokėjai – Vytenis Žmuida ir Justas Andrijauskas. „Pašokti pakvietėme ir būsimus studentus – moksleivius. Norime jiems parodyti, kad ir Lietuvoje verta bei smagu studijuoti“, – sakė V. Žmuida.

Kauno jaunimas energingą šokį atliko skambant SEL dainai „Informacija norintiems vykti“. Šis šokis užbaigė dieninę Studentų dienos renginių programą. Vakare studentija linksminsis Kauno sporto halėje, kur vyks šauniausios Lietuvos studentės rinkimai "Ledi 2013". Studentai šėls kartu su grupėmis "Skamp", "Saulės kliošas" ir "Radistai". 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų