Pereiti į pagrindinį turinį

Kempinge turistus pakeitė statybininkai

2013-12-20 08:40

Jonavos g. kempingas po rekonstrukcijos kitų metų pavasarį svečius pasitiks atsinaujinęs. Rugsėjį prasidėję darbai sparčiai juda į priekį.

Pagal grafiką

Rugsėjo 1-ąją kempingo aikštelė Kaune perduota darbų rangovams bendrovei "Autokausta". Pagal pradinį planą visi darbai turėjo būti baigti iki vasaros, tačiau jau dabar žadama, kad rekonstrukcija bus baigta dar pavasarį.

"Prasidėjus sezonui, nuo gegužės 1 d. galėsime priimti turistus. Kempingas jau veiks visu pajėgumu", – įsitikinęs įstaigos "Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorius Algimantas Puidokas.
Per mažiau nei keturis mėnesius kempinge atlikta darbų už daugiau nei 1 mln. litų. Bendra projekto vertė apie 1,75 mln. litų, o rekonstrukcijos išlaidas per pusę pasidalijo Lietuvos verslo paramos agentūra ir Kauno miesto savivaldybė.

"Statybininkai jau įrengė lauko vandentiekį, lietaus lauko nuotakyną, kanalizaciją, naftos gaudyklę, išvedžiojo elektros kabelius. Pastatytas naujas administracinis pastatas. Šalia jo moderni virtuvė su visa reikiama įranga. Netoliese, gretimuose korpusuose, įrengti dušai, skalbyklos, tualetas, kuris pritaikytas ir neįgaliesiems. Prie kempingo jau pastatytas ir vienas svarbesnių įrenginių – nuo Jonavos g. pusės triukšmą sugerianti akustinė sienelė", – baigtus darbus vardijo projekto vadovas Vitas Lendraitis.
Jis priminė, kad taip pat bus įrengti ir trys stacionarūs nameliai bei žole užsodinta vieta palapinių miesteliui. Po rekonstrukcijos prie dalies kemperių bus galima prijungti vandenį tiesiogiai – tai dar vienas patogumas turistams.

"Pavasarį statybininkai kempinge paklos ir naują dangą: dalis grindinio bus išgrįsta trinkelėmis, kita – akmenimis", – pasakojo V.Lendraitis.

Pretenduoja į tris žvaigždutes

Pasak A.Puidoko, po rekonstrukcijos kempingas pasikeis neatpažįstamai.

"Tikimės, kad jis gaus papildomas dvi žvaigždutes, nes šiuo metu turi tik vieną. Kempingai, kaip ir viešbučiai, yra klasifikuojami pagal žvaigždutes. Kuo daugiau patogumų, tuo aukštesnis įvertinimas", – aiškino "Automobilių stovėjimo aikštelių" vadovas.

Jau parengtas ir antrojo rekonstrukcijos etapo projektas, kuris kainuos apie 3,5–4 mln. litų.

"Liko patvirtinti tik detalųjį planą. Paramą tikimės gauti iš ateinančio 2014–2020 m. ES paramos etapo, o darbai turėtų prasidėti 2015 m.", – pasakojo įstaigos direktorius.
Tuomet būtų įrengtas priėjimas prie Neries – pakrantėje esančiame 2 ha plote atsirastų valčių ir vandens dviračių prieplauka, vaikų žaidimų, krepšinio aikštelės, taip pat išsiplėstų palapinių miestelio plotas.

Pelningi metai

"Automobilių stovėjimo aikštelės" Kaune administruoja ne tik kempingą, bet ir beveik 4 tūkst. automobilių stovėjimo vietų.

"Per vienuolika šių metų mėnesių įstaiga už automobilių statymą surinko beveik 7 mln. litų vietinės rinkliavos. Pernai per tą patį laikotarpį uždirbome 300 tūkst. litų mažiau. Rinkliavos surinkimas išaugo 4,6 proc.", – teigė direktorius A.Puidokas.

Direktorius prognozavo, kad įstaigos metų pajamos sieks gerokai per 8 mln. litų – daugiau kaip vienu milijonu daugiau nei pernai. Šie pinigai papildys Kauno miesto biudžetą.
Įstaiga šiemet surinko daugiau rinkliavos dar ir todėl, nes jai perduotos septynios papildomos automobilių saugojimo aikštelės. Trys aikštelės, kuriose yra 1,5 tūkst. parkavimo vietų, jau veikia visu pajėgumu. Jose surinkta beveik 650 tūkst. litų. Likusios keturios atidarytos lapkričio 30 d. Pridėjus šias lėšas, bendras rinkliavos surinkimas išaugo 14 proc.

Įrengs naują aikštelę

Įstaigos atstovai jau parengė naujos automobilių stovėjimo aikštelės prie "Girstučio" projektą. Ją žadama atidaryti kitų metų viduryje.

"Šioje vietoje gyventojai sunkiai randa laisvą vietą, kur pastatyti savo automobilius, todėl dar viena aikštelė pakeis situaciją", – įsitikinęs A.Puidokas.

"Automobilių stovėjimo aikštelės" šįmet sprendė ne vienus metus egzistavusią automobilių statymo prie Kauno klinikų problemą. Tvirtovės al., ties 17-uoju namu, pradėjo veikti nauja aikštelė, kurioje atvykstantieji gali atsiskaityti už faktiškai prastovėtą laiką, kaip šiuo metu yra Kauno oro uoste. Dalis aikštelės, kuri yra atskirai atitverta, dirbs kaip ir miesto centre, kad ten galėtų savo automobilius statyti turintys specialius leidimus gyventojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų