Pereiti į pagrindinį turinį

„Metų kaunietė“: kuri moteris labiausiai verta šio titulo?

2012-11-12 13:41
„Metų kaunietė“: kuri moteris labiausiai verta šio titulo?
„Metų kaunietė“: kuri moteris labiausiai verta šio titulo? / D.Miknevičiūtė. Artūro Morozovo nuotr.

Moterys – kaip gėlės. Gali būti trapios ir dygliuotos, ryškios ir blyškios, skleisti svaiginamą aromatą ir kvepėti tiesiog vėju. Kiekviena gali būti ir visos pievos karalienė. Norėdami pagerbti kaunietes, kurių per metus atlikti darbai išsiskyrė iš kitų, kviečiame rinkti „Metų kaunietę 2012“.

Šią idėją, anot renginio vadovės Dovilės Miknevičiūtės, padiktavo noras įvertinti Kauno kultūroje, ekonomikoje, socialinėje sferoje triūsiančias moteris.

„Moterų veikla šiose plotmėse nepaprastai reikšminga, nes jos yra pagrindinės vertybių, tradicijų ar papročių puoselėtojos. Profesinių ar kitokios veiklos aukštumų dažnai jos pasiekia nepaisydamos visuomenėje dar gajų stereotipų apie moterų gebėjimus, sugebėdamos vienu metu puoselėti savo namus, rūpintis vaikais, kurstyti šeimos židinį ir kartu patenkinti savo, kaip verslininkės, menininkės, medikės, pedagogės, ambicijas“, – sako D.Miknevičiūtė.

Renginio filosofiją ir tikslus atskleidžia ir jo logotipas – stilizuota ramunė. Šis simbolis įprasmina gyvenimo ciklus, daugiafunkciškumą ir estetiką. Ramune, kaip ir moterimi, galima gėrėtis, ramunė, kaip ir moteris, gali gydyti, o gležno daigelio virtimas žiedu savotiškai atkartoja mergaitės virsmą brandžia, žavia ir veiklia moterimi.

Skaitytojus kviečiame siūlyti moteris, kurios per 2012-uosius nuveiktais darbais ar išskirtiniu poelgiu nusipelnė dėmesio ir yra vertos kovoti dėl „Metų kaunietės 2012“ titulo.

Pažiūrėkite į šalia esančias moteris, prisiminkite tas, kurios yra padėjusios jums asmeniškai ar prisidėjusios prie visos bendruomenės gerovės. Neabejojame: ir Jūsų aplinkoje yra ne viena, verta tapti „Metų kauniete“.

Amžiaus, išsilavinimo cenzo nėra. Laukiame ir nusipelniusių mokslininkių, medikių, menininkių, muzikančių ir visuomeninėje veikloje nuoširdžiai besidarbuojančių kandidačių. Sritims, kuriose moteris, jūsų manymu, yra išskirtinė, nėra jokių apribojimų.

„Siūlykite ir tas moteris, kurios gimė Kaune, tačiau šiandien likimo nublokštos į Dubliną, Panevėžį, Vašingtoną ar Vilnių. Svarbu, kad jų darbai skleistų gerąją žinią apie Kauną“, – pabrėžė viena organizatorių.

Favorites čia siūlykite iki gruodžio 5 d. Nurodykite pasirinktos kandidatės vardą, pavardę, trumpai apibūdinkite pastarųjų metų pasiekimus, už kuriuos, Jūsų manymu, ji verta būti išrinkta „Metų kauniete“. Jei siūloma moteris nėra viešas asmuo, nurodykite jos koordinates, kad organizatoriai galėtų su ja susisiekti.

Iš pasiūlytų kandidačių bus atrinkta 30 nominančių: 20 atrinks skaitytojai balsuodami dienraščio portale www.kaunodiena.lt/metukauniete, 10 – redakcija, kuri pirmiausia įvertins pretendenčių darbus ir pirmenybę teiks visuomenėje mažiau žinomoms moterims.

Nuo gruodžio 8 d. iki sausio 5 d. balsuodami specialioje portalo www.kaunodiena.lt rubrikoje Jūs išrinksite keturias finalininkes. Dar dvi atrinks redakcija.

Tai, kad renginio finale dalyvaus šešios nominantės, anot organizatorių, – ne atsitiktinumas. „Šešios raidės sudaro ir mūsų miesto pavadinimą, o kiekvienai jų atskirai, siekiant estetinės raiškos ir emocinio šiltumo, suteiktas dvigubas kodas: raidė atlieka ne tik savo pirminę funkciją, bet ir simbolizuoja tam tikras savybes, kurios taps kriterijais renkant nugalėtoją“, – sakė D.Miknevičiūtė. Taigi:

K – kantrybė,

A – atjauta,

U – unikalumas,

N – nuoseklumas,

A – aukojimasis,

S – stiprybė.

Finalinis pretendenčių šešetukas bus paskelbtas sausio 10 d., kiekviena iš jų bus atskirai pristatyta „Kauno dienoje".

Sausio 24 d. „Metų kaunietės“ rinkimai pasieks finišą: iki vasario 7 d. vidurnakčio kiekvienas iš Jūsų galės atiduoti savo balsą ir išrinkti moterį, labiausiai vertą „Metų kaunetės 2012“ titulo.

Vasario 9 d. „Žalgirio“ arenos amfiteatre vyks finalinis renginys, kuriame bus paskelbta „Metų kaunietė 2012“ – jai atiteks specialiai pagaminta segė ir stiklinė statulėlė. „Neabejojame, kad ši šventė bus svarbi ir miesto verslininkams, kurių pasiūlymams prisidėti finalinį vakarą esame atviri“, – sakė D.Miknevičiūtė.

Vasaris žymi žiemos virsmą pavasariu. Tebūnie ši šventė stimulas atgimti ir visiems kauniečiams bei kaunietėms. Nebijokime pagerbti savo moterų. Tegu „Metų kaunietės“ rinkimai tampa tradicija, kurios vainikuojančios šventės Kaunas lauktų visus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų