Pereiti į pagrindinį turinį

Novatoriškos idėjos - „Pecha Kucha“ renginyje

2009-07-17 12:44
Novatoriškos idėjos - „Pecha Kucha“ renginyje
Novatoriškos idėjos - „Pecha Kucha“ renginyje / Tomo Raginos nuotr.

Šeštadienį Kaune, kavinėje-bare „Skliautas”, vyks kūrybinių idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha“. Tai jau antrasis tokio pobūdžio renginys vykstantis Kauno senamiestyje. Šį kartą savo idėjas kūrėjai pristatys architektūros, dizaino, ekologijos ir socialinių reiškinių sferose.

Povilas Poderskis - visą šusnį originalių sumanymų turintis programuotojas žada nustebinti itin aktualiomis idėjomis. Visi žino, kad kažkur numetus mobilųjį telefoną, lengviausia jį rasti paskambinus ir išgirdus jo skambutį. Povilas sugalvojo, kaip šį principą pritaikyti daiktams, kurie paprastai jokio garso skleisti negali. Piniginės, telefonai, raktai -  šių daiktų pametimas jau yra praeitis.

Marius Bartkus - dizaineris, kuris papasakos apie projektą „Klaidinanti vizualinė komunikacija”. Šis projektas skirtas atidžiau ir profesionaliau pažvelgti į mus supančią, reklamomis nukabinėtą aplinką. Per mažas spalvinis kontrastas, įmantrios, tačiau neperskaitomos raidės, klaidinančios iliustracijos - tai įvairūs defektai dažnai pasitaikantys reklaminiuose maketuose, kuriuos Marius kartu su kolegomis surinko ir yra pasirengę pademonstruoti „Pecha Kucha“ vakaro metu.

Architektas Matas Šiupšinskas pasakos apie upės ir miesto santykį bei pristatys savo architektūrinę koncepciją, padėsiančią atgaivinti upės pakrantes. Šis kūrėjas siekia, kad upė taptų   kultūros kompleksu. Apie pačią upę architektas mąsto kaip apie vieną multifunkcinį kultūrinį objektą, kompleksą su fojė, rūbine, ryšiais, salėmis, auditorijomis.

Alius Levinskas - dizaineris, kuris pristatys ekologinę akciją - „Galvok žaliai“.  Ši akcija skatina susimąstyti apie žmogaus poveikį, daromą gamtai. Alius pagamino atvirukus, kuriuos sukabino ant medžių lapų. Šios akcijos veikimo principas paprastas - praeivis, einantis pro šalį, randa atviruką, prisegtą prie vieno iš medžio lapų. Norėdamas pažvelgti kas tai per atvirukas, žmogus nuplėšia jį kartu su lapu. Prieš akis atsiranda nudrėkstas medžio lapas su atviruku ir tekstu: „Ar dėl šio atviruko verta nuplėšti šį medžio lapą ar net nupjauti medį?“

Julius Narkūnas ir Jekaterina Lavrinec interneto projekto „laimikis.lt“ autoriai pasiūlys  pažvelgti į miesto erdves kaip į miestelėnų komunikacijos „aplinkas“. Siekdami inicijuoti alternatyvius komunikacijos formatus mieste, šie kūrėjai perkėlė internetinio tinklaraščio modelį į gatves. „Gatvės blogas. Web 0“ yra žaidybinis elementas, skatinantis praeivius aktyviai komentuoti, dalintis artefaktais, kuriuos internete atitinka įvairios nuorodos, vaizdo klipai ir t.t.

Šias ir kitas idėjas kauniečiai ir miesto svečiai galės išgirsti šeštadienį, liepos 18 dieną, Rotušės aikštėje įsikūrusioje baro „Skliautas“ scenoje. Idėjų pristatymai prasidės 22 val.