Pereiti į pagrindinį turinį

Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte

2011-07-30 00:21
Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte Palapinių miestelį krepšinio sirgaliams įrengs VII forte

Čempionato metu palapinių miestelį Kaune kurti sugalvojusi bendrovė "Tent Resorts" išsirinko vietą, kurioje statys kelis šimtus palapinių. Verslininkams labiausiai tiko VII forto teritorija.

Diskusijos truko mėnesį

Visuose miestuose, kuriuose vyks Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos, kainai jautresniems krepšinio aistruoliams apgyvendinimo sprendimą siūlys neseniai įsteigta bendrovė "Tent Resorts". Keturių miestų - Alytaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – savivaldybės kone be derybų skyrė vietą tokiam objektui. Kaune teritorija palapinių miesteliui rinkta ilgiau nei mėnesį.

Projekto iniciatoriai iš pradžių tikėjosi gauti leidimą kurti medžiaginių namelių parką prie Santakos. Vėliau pasigirdo diskusijų, kad gal vertėtų tokį objektą įrengti greta Žalgirio arenos Nemuno saloje. "Tent Resorts" tikėjosi, kad pavyks susitarti su miesto vadovais dėl leidimo kurti objektą kuriame nors iš parkų, tačiau į prašymus atsakyta neigiamai.

Dar prieš mėnesį tinkamiausia vieta palapinių miesteliui miesto vadovai buvo išrinkę S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą.

Tačiau projekto autoriai sukirto rankomis su Eiguliuose įsikūrusio VII-ojo forto vadovybe.

Sužavėjo forto vadovas

"Ne visiškai tai, ko norėjome, buvo ieškoma kompromiso, - apie sprendimą kurti palapinių miestelį VII forte kalbėjo "Tent Resorts" direktorius Vygintas Gasparavičius. – Smagiai pasikalbėjome su forto vadovu, jis sudarė geranoriško žmogaus įspūdį. Būtent jis mus sudomino ir paskatino pasirinkti VII forto teritoriją."

Paklaustas apie galimybę statyti palapines S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, verslininkas pripažino, kad idėja buvo svarstoma, vyko derybos su objekto vadovais.

"Viena vertus, aerodromas yra labai didelis ir jeigu viso neužpildysime, atrodys, kad palapinių miestelis yra pustuštis, kaip kad buvo per baikerių šventę, - vertino V.Gasparavičius. – Kita vertus, mums buvo per brangu. Jie paprašė tiek, kad mums labiau apsimoka užsisakyti viešbutį ir ten statyti palapines." Verslininko teigimu, VII forto vadovai paprašė 15 kartų mažesnės kainos.

Tikisi 500 gyventojų

Su būriu bendraminčių, dirbančių turizmo srityje, sugalvojęs kurti palapinių miestelį V.Gasparavičius sako nė pats nesitikėjęs sulaukti tokio didelio susidomėjimo.

"Per socialinius tinklus sparčiai daugėja užsakymų ir nuo idėjos statyti palapines užmiestyje išaugome iki mieste esančio palapinių miestelio", - džiaugėsi V.Gasparavičius.

Jis skaičiuoja, kad šiuo metu Kauno palapinių miestelyje vietas rezervavę yra 60-80 žmonių. Tikimasi, kad per čempionatą palapinėse apsistos apie 500 krepšinio sirgalių.

"Statysime mažiausiai 150 palapinių, o jeigu reikės – ir daugiau", - planuoja V.Gasparavičius. "Tent Resorts" įsigijo 500 medžiaginių namelių. Prekės laivu gabenamos iš Kinijos.

Verslininko teigimu, nakvyne palapinėje susidomėjo daug ispanų, rusų ir graikų. Vietas rezervuojasi jaunimas iš Balkanų, Lenkijos ir Latvijos. Nemažą dalį klientų sudarys ir britai. Apgyvendinimu palapinėse daugiausia domisi 18-26 m. vyrai.

Nakvynė porai dvivietėje palapinėje atsieis 35 eurus. Medžiaginiame namelyje dar bus du paklotėliai ir du miegmaišiai. Lietuviams turistams, atsivešiantiems savo palapines, žadamos iki 70 proc. nuolaidos. Klientai galės naudotis bendrais tualetais, dušais, bus galimybė pasijungti elektrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų