Labdaros akciją „Studentiška lėkštė šilumos“ Kauno kolegija rengia kartu su „Maisto banku“, siekdama paminėti artėjančią Pasaulinę maisto dieną. Jau ketvirtus metus iš eilės iniciatyvos organizatoriai ragina miestiečius akcijos metu pasimėgauti karštu patiekalu, paklausyti jungtinio Juozo Gruodžio konservatorijos ir Kauno kolegijos choro pasirodymo bei už tai atsilyginti paaukojant lėšos labdarai. Surinkti pinigai keliauja į „Maisto banko“ fondą, iš kurio lėšų formuojami maisto daviniai vargstantiems Lietuvos gyventojams.
Šiais metais studentiškos sriubos receptą sukūrė restorano „Višta puode“ virėjas Edgaras Padvelskis, šioje aukštojoje mokykloje baigęs viešojo maitinimo studijas. Virtuvės šefui užduotis buvo viena – sugalvoti tokį sriubos receptą, kuris būtų prieinamas negalintiems įpirkti brangesnių produktų. Todėl E. Padvelskis pasirinko vėsiam Lietuvos klimatui ir mūsų virtuvei įprastus produktus – perlines kruopas, svogūnus, salierus ir kitas rudens gėrybes.
Akcija „Studentiška lėkštė šilumos“ siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skurdą. Kaip žinia, statistika liūdna: Lietuvoje skurdo riziką patiria kas penktas žmogus.
Naujausi komentarai