Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos reforma: kas pasikeitė Kaune?

2016-10-12 14:45 diena.lt inf.

"Kauno dienos" kalbinti miestiečiai atskleidė, kad nemažai jų dar nežino, kad Kaune panaikintos policijos nuovados, todėl, atsitikus nelaimei, jie čia pagalbos neprisišauktų.

L. Stanevičius
L. Stanevičius / Policijos nuotr.

Panemunės policijos komisariate nuo gegužės panaikintos Petrašiūnų ir Šančių-Panemunės nuovados, o buvę jų darbuotojai kartu su kolegomis kriminalistais susodinti į tarnybinius automobilius, kurie dabar jiems turės atstoti kabinetus.

Nuo rugsėjo jau tuščios ir buvusios Šilainių bei Vilijampolės policijos nuovadų patalpos, nes ir Santakos policijos komisariate pradėtas toks pats eksperimentas.

Kauno policijos atstovai vakar išplatino interviu su Santakos policijos komisariato veiklos skyriaus viršininku Linu Stanevičiumi."Daugiau pareigūnų dirba gatvėse, mažiau – kabinetuose", – teigia jis.

– Kaip pasikeitė Santakos policijos komisariato darbo organizavimas?

– Struktūroje nebeliko atskirų Kriminalinės ir Viešosios policijos padalinių, įsteigtas vienas Veiklos skyrius. Pastarąjį sudaro penkios grupės: trys aptarnauja Šilainius, dvi – Vilijampolę. Grupę sudaro septyni pareigūnai. Vienas jų – vyriausiasis, priima sprendimus gavęs pareiškimus, skundus ir formuoja užduotis kitiems grupės pareigūnams, dirbantiems teritorijose. Daugiau nei du trečdalius darbo laiko pareigūnai dirba prižiūrimose teritorijose.

– Kaip vyko pasikeitimai?

– Apie vyksiančius darbo organizavimo pasikeitimus išties žinojome iš anksto. Turėjome gan daug laiko pasiruošti, buvo kruopščiai planuotas ir numatytas laikas, nuo kada pradėsime dirbti ir mes pagal naująjį modelį. Darbuotojai apie tai nuolat buvo informuojami, vyko mokymai, kitaip tariant – paruošiamieji darbai keisti veiklos modelį.

Su kokiomis naujovėmis susiduriame? Dauguma užduočių pareigūnams formuojamos nuotoliniu būdu, naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis. Todėl pareigūnas, dirbantis teritorijoje, gavęs užduotį nedelsiant vyksta į ją ir apie tai informuoja grupės vyresnįjį. Analogiškai pareigūnai dirba ir tada, kai būdami teritorijose sulaukia pranešimo iš budėtojo. Taip dirbant atvyksta arčiausiai esantis ekipažas, o nukentėjusysis pagalbos sulaukia greičiau.

– Kur galima atvykti gyventojams, norintiems pabendrauti su teritoriją prižiūrinčiais pareigūnais?

– Kur kas daugiau pareigūnų gyventojai gali sutikti ir gatvėje, tačiau prireikus galima atvykti ir į mūsų policijos komisariatą. Santakos policijos komisariatas jau daugiau nei metus įsikūręs Raudondvario pl. 127.

– Natūraliai kyla klausimas, ar atvykęs į jūsų policijos komisariatą pilietis galės sulaukti pagalbos, kur anksčiau tai lengvai padarydavo?

– Visuose teritoriniuose policijos komisariatuose gyventojų priėmimas jiems rūpimais klausimais darbo dienomis ir darbo valandomis vykdomas ir toliau.

– Ką daryti prireikus pagalbos po darbo valandų?

– Ne darbo valandomis, savaitgalio ir švenčių dienomis pilietis, atvykęs į teritorinį policijos komisariatą, norėdamas sulaukti pagalbos, gali pasinaudoti prie pastato durų įrengtu pagalbos mygtuku. Paspaudus šį mygtuką, interesantas bus tiesiogiai sujungiamas su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, kuriam nurodęs problemą sulauks reikalingos informacijos arba bus atsiųstas reikalingas policijos pareigūnas.

– Ar be galimybės pasinaudoti įrengtu pagalbos mygtuku gyventojai dar gali skambinti anksčiau nurodytais telefono numeriais, rašyti elektroniniu paštu? Gal pasikeitė ir kontaktai?

– Kontaktai išties pasikeitę, todėl raginčiau Santakos policijos komisariato pareigūnams skambinti mūsų interneto svetainėje www.kaunas.policija.lt nurodytais kontaktiniais telefonais.

Žinoma, jeigu jums reikalinga skubi pagalba, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112. Jeigu pagalba nėra skubi arba tiesiog norite mums pranešti informaciją, kviečiame nepamiršti pasinaudoti ir policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų