Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto

2009-05-14 12:08
Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto Prezidento rinkimai: kauniečiai skuba balsuoti iš anksto

Prasidėjus išankstiniam balsavimui rinkti naująjį šalies prezidentą kauniečiai skubėjo iš pat ryto.

„Dešimtą valandą jau laukė būrelis žmonių“, - sakė savivaldybėje veikiančios išankstinio balsavimo komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė. Mažosios salės durys rinkėjams buvo atvertos tik vidurdienį, tad koridoriuje nutįso ilgoka eilė.

Balsuoti iš anksto gali visi Lietuvos piliečiai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Savo balsą už vieną iš kandidatų atidavę rinkėjai tikino, kad procedūra visai nesudėtinga, o komisijos nariai viską geranoriškai išaiškina. „Kad žmonėms būtų patogiau, įrengėme dešimt stalų, prie kurių dirba dvidešimt komisijos narių“, - aiškino E.Skirmantienė.

Prieš prasidedant balsavimui moteris baiminosi, kad kai kurie žmonės bus pikti ir nepatenkinti, nes negavo rinkėjo pažymėjimų. Jos žiniomis, Kaune pašto darbuotojai neišnešiojo maždaug 20 proc. šių dokumentų.

„Kai kuriose apylinkėse šis skaičius siekia ir 40 procentų. Žmonės labai nepatenkinti, pyksta ant mūsų“, - pastebėjo komisijos pirmininkė.

Negavę rinkėjo pažymėjimo žmonės gali eiti balsuoti, svarbu turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Išankstinio balsavimo vietoje komisijos nariai padeda rinkėjams atsispausdinti rinkėjo pažymėjimą iš Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainės.

Išankstinis balsavimas vyks dvi dienas - trečiadienį ir ketvirtadienį. Savo balsą galima atiduoti nuo 12 iki 20 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje.

Daugiau informacijos galima teirautis telefonu 42 26 08.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų