Pereiti į pagrindinį turinį

Ministro D. Pavalkio pažadas moksleiviams – modernus sporto kompleksas

2014-02-17 12:19
D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą D.Pavalkis ir A.Kupčinskas pasirašė ketinimų protokolą

Per keletą artimiausių metų tūkstančiai Kauno studentų ir moksleivių turėtų sulaukti išskirtinės dovanos – sporto komplekso, kuriame laisvalaikį galėtų leisti ne tik jaunimas, bet ir daugelis Kauno Dainavos mikrorajono gyventojų.

Pirmadienį švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir Kauno meras Andrius Kupčinskas ir pasirašė ketinimų protokolą dėl vadinamojo „Gintaro“ stadiono, esančio Taikos pr. 131, perdavimo valstybei.

Pradžia – techninis projektas

Pagal šį susitarimą Švietimo ir mokslo ministerija sieks užtikrinti sporto komplekso atnaujinimą ir modernizavimą perduodamame kiek didesniame nei 10 ha žemės sklype. Ministerija planuoja atnaujinti ne tik apleistą teritoriją, bet ir joje esančius statinius. Šioje teritorijoje ketinama įrengti uždarą lengvosios atletikos maniežą, mokymo įstaigų mokomąją sporto bazę, sporto ir sveikatingumo kompleksą, beisbolo aikštę ir kitus objektus.

„Apie stadioną išsidėsčiusi ne viena mokymosi įstaiga, kuriose mokosi apie keli tūkstančiai jaunuolių. Jiems, kaip ir visai kauniečių bendruomenei, šis stadionas tikrai reikalingas. Planuojame, jog šiemet bus parengtas techninis komplekso projektas, kuriam skirsime 200 tūkst. litų. Galima sakyti, jog darbai jau prasideda“, – patikino D. Pavalkis.

„Manau, kad tiek Kauno meras, tiek švietimo ir mokslo ministras pasirašė teisingą ir protingą susitarimą. 2014-2020 metų ES finansinėje perspektyvoje sveikatinimui, sporto objektų  įrengimui bus skiriama apie pusę milijardo litų, taigi būtų galima pretenduoti į šią paramą“, – vylėsi Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Statybos darbai – kitąmet

Šiuo metu pastato ir inžinerinių statinių būklė yra bloga, turtas nenaudojamas nyksta, kyla grėsmė aplinkinių mokyklų mokinių saugumui. Praeitų metų spalį LR Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į savivaldybę prašydama perduoti šį nekilnojamąjį turtą valstybės nuosavybėn. Ministerija pažymėjo, kad apleistas sporto kompleksas turėtų tarnauti jį supančių profesinių įstaigų ugdymo proceso tikslų įgyvendinimui.

„Sausio mėnesį miesto taryba pritarė ketinimų protokolui, kuris šiandien buvo pasirašytas. Tikimės, jog stadionas prisikels naujam gyvenimui. Ateinančioje ES finansinėje perspektyvoje šiuo objektu rūpinsis ne tik savivaldybė, bet ir Švietimo bei mokslo ministerija, kurios galimybės žymiai didesnės. Tikimės, jog šiais metais parengus techninį projektą ir gavus statybos leidimus, kitų metų pradžioje galėtų prasidėti statybos darbai, o dar po metų ar pusantrų kauniečiai jau galėtų naudotis sporto komplekso paslaugomis“, – sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Moksleivių sveikata – neįkainojama

Posėdyje apsilankęs Kauno statybininkų rengimo centro, kurio pašonėje stūkso apleistas stadionas, direktorius Stanislovas Janukaitis pabrėžė jau seniai siekęs atgaivinti sporto kompleksą.

„Žinote, aš pats šį stadioną dar sovietmečiu stačiau, į jį įdėjome daug jėgų ir triūso, džiaugėmės turėdami tokią sportinę bazę. Todėl kai prasidėjo betvarkė, man ypač skaudėjo širdį. Aikštynas, užuot aptvėrus patikima tvora, buvo apjuostas metaliniu tinklu, kuris netrukus buvo išdraskytas. Viskas buvo suvartyta, suardytos tribūnos, išplėšyti bėgimo takai. Stadionas tapo ne sveikatingumo centru, o girtuoklysčių ir šunų vedžiojimo vieta“, – prisiminė S.Janukaitis.

Daug metų Kauno statybininkų rengimo centrui vadovaujantis specialistas ne sykį savo iniciatyva ėmėsi tvarkyti aplinką, tačiau visas pastangas nubraukdavo tai, kad arena neturėjo oficialaus šeimininko.

Dabar, sulaukus valstybės paramos, tikimasi ilgalaikio efekto.

„Jei planai bus įgyvendinti, stadionu džiaugsis 5 profesinių mokyklų moksleiviai, Kauno kolegija ir aplinkiniai gyventojai. Aišku, investicijų prireiks nemažų – vien 10 hektarų ploto aptvėrimas tvora gali kainuoti iki milijono litų. Tačiau jaunimo užimtumo, visuomenės sveikatos negalima matuoti pinigais. Neabejoju, kad sporto kompleksas bus nuolat apkrautas, jame rengsime moksleivių varžybas, galėsime jiems pasiūlyti turiningą ir prasmingą laisvalaikio praleidimą“, – sakė S.Janukaitis.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų