Pereiti į pagrindinį turinį

Svečiavosi „Metai su knyga 2“ ambasadorius V. Šidlauskas

2024-10-28 10:25
DMN inf.

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (KRSVB) vaikai susitiko su rašytoju, Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų projekto „Metai su knyga 2“ ambasadoriumi Virgiu Šidlausku.

Kūrybingumas: per susitikimą Garliavoje buvo ir piešimo, ir rokenrolo, ir smagaus edukacinio laiko.
Kūrybingumas: per susitikimą Garliavoje buvo ir piešimo, ir rokenrolo, ir smagaus edukacinio laiko. / Organizatorių nuotr.

Pernai startavęs projektas papildė daugeliui puikiai žinomą kasmetį skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“, suburdamas dar gausesnę knygos mylėtojų auditoriją. Sumanytas kaip Apskričių viešųjų bibliotekų, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijų ir Kultūros ministerijos rengiamos skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ tęsinys, projektas „Metai su knyga“ tampa vasaros skaitymo iššūkio įžanga ir katalizatoriumi, o vasaros iššūkiui pasibaigus – gražiu jo apibendrinimu.

Šiemet į smalsių skaitytojų draugišką būrį kviečia trys žinomi ir mėgstami kūrėjai: vaikų skaitymo ambasadorius rašytojas, muzikantas V. Šidlauskas, paauglių skaitymo ambasadorius aktorius, slemeris Juozas Ališauskas ir suaugusiųjų skaitymo ambasadorė prozininkė, istorinių romanų autorė Gina Viliūnė.

Mažųjų skaitytojų itin mėgstamas ir laukiamas V. Šidlauskas prisistato taip: „Jei aprašyčiau save kaip personažą, jis būtų šiek tiek pakvaišęs. Tačiau gerąja prasme. Smalsus, nebijantis iššūkių, besistebintis pasauliu. Nesvarbu, ar knygoje būčiau padaužiškai pasišiaušęs, ar pametęs plaukus, – visada pakliūčiau į keisčiausius nuotykius. Tikriausiai visur su savimi tampyčiausi pieštuką, piešimo popierių ir gitarą, kad progai pasitaikius galėčiau trinktelėti smagų rokenrolą.“

Tad per susitikimą Garliavoje buvo ir piešimo, ir rokenrolo, ir smagaus edukacinio laiko, nešančio vaikams svarbiausią žinutę: skaityti yra kieta ir smagu! Dvi ketvirtokų klasės (Kauno rajono Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla) drauge su V. Šidlausku piešė, kūrė pasaką, dalijosi mintimis apie skaitomas knygas ir, be abejo, dainavo! V. Šidlauskas įsitikinęs, kad kartais atviras, nuoširdus pokalbis gali daugiau nei visas glėbys rekomendacijų: „Jei pavyksta vaikus įtikinti atsiversti vieną ar kitą knygą, paieškoti įtraukiančių pasakojimų ir patirti skaitymo džiaugsmą, laikau tai mažyčiu, bet svarbiu laimėjimu.“

KRSVB įvykęs renginys – vienas iš 36 susitikimų, projekto „Metai su knyga 2“ organizatorių numatytų visoje Lietuvoje. Susitikimuose ambasadoriai su bendruomenėmis ne tik aptaria iš anksto rekomenduotas knygas, bet ir aiškinasi, kokias knygas rekomenduotų patys skaitytojai. Metų pabaigoje bus paskelbtas ypatingasis Lietuvos skaitytojų rekomenduojamų knygų sąrašas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų