Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro aikštėje klaipėdiečiai šildėsi žuviene ir kareiviška koše

2019-12-14 13:13

Nepaisant darganos, vidurdienį žmonės gausiai rinkosi prie miesto eglės, kur vaišinosi Karinių jūrų pajėgų logistikos tarnybos paruošta žuviene, gardžia kareiviška koše su mėsa ir karšta arbata.

Jaukų susibūrimą Teatro aikštėje jau daugybę metų per adventą organizuoja Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Karinės jūrų pajėgos.

Šiuo renginiu siekiama sukurti klaipėdiečiams laukimo džiaugsmo ir ramybės jausmą prieš artėjančias Kalėdas, apmąstyti besibaigiančius metus.

Iš viso organizatoriai paruošė per 500 porcijų sriubos su menke ir lašiša, košės ir arbatos, o likęs maistas iškeliaus į Klaipėdos nakvynės namus.

Į Teatro aikštę šeštadienį užsuko tėvai su mažais vaikais, vyresnio amžiaus klaipėdiečiai, jaunuoliai, atvyko ir Klaipėdos įgulos kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas, kuris prieš pradedant dalyti maistą jį pašventino.

Kaip juokavo Karinių jūrų pajėgų viršininko pavaduotojas civilių ir kariškių bendradarbiavimui Ramūnas Kažerskas, gero oro neužsakysi, tačiau, nepaisant lijundros, atėjo išties nemažai klaipėdiečių.

Esą paragavę kareiviškos košės žmonės kaskart stebisi jos skoniu, kuris gerokai pranoksta lūkesčius.

„Tokio skonio košės namuose aš niekada negalėjau pasigaminti. Kad ir kiek mėsos ar prieskonių bedėčiau, visada ji čia skanesnė už naminę. Reikia dėkoti mūsų Karinių jūrų pajėgų šefui“, – tikino pašnekovas.

Kartu su kitais klaipėdiečiais žuviene ir koše vaišinosi ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Manau, kad didžioji dalis žmonių ateina čia ne gardžios kareiviškos košės ar tikrai labai skanios žuvienės, bet dėl kelių tikslų. Pabūti bendruomenėje, miesto širdyje, bent mintyse, užmerkus akis, įsivaizduoti baltas Kalėdas su sniegu. Toje visų kalėdinių švenčių gausybėje šis renginys yra vienas labiausiai turinčių klaipėdietišką jūrinę dvasią. Tai – bendruomenę jungiantis ir šildantis renginys“, – kalbėjo meras.

Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininkas Algirdas Aušra, kurio iniciatyva pradėtas organizuoti šis labdaros renginys pasakojo, kad jo užuomazgos prasidėjo dar tada, kai uostamiestyje tokio pobūdžio akcijų visai nebuvo. Galiausiai renginys tapo tradiciniu, skirtu visiems žmonėms, nesiekiant pelno ar reklamos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų