Quantcast

Kaunietei – rimti nemalonumai: įtartinų lėšų kilmę bandė pagrįsti suklastotais dokumentais?

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaunietei pareikšti kaltinimai dėl neteisėto praturtėjimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, pranešė prokuratūra.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, 2019-2022 m. kaltinamoji įsigijo automobilį bei tris nekilnojamojo turto objektus – butą, žemės sklypo dalį ir dalį automobilių saugyklos, bendra šio turto vertė – apie 55 tūkst. eurų. Kaip įtariama, už įgytą turtą buvo atsiskaityta neteisėtai gautomis lėšomis.

Remiantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamoji, siekdama pateisinti neteisėtai gautų piniginių lėšų kilmę, kaip įtariama, pateikė tris fiktyvias pinigų dovanojimo sutartis. Spėjama, kad pinigų dovanojimo sutartys su galimai įrašytais tikrovės neatitinkančiais duomenimis ir parašais, galėjo būti suklastotos skaitmeninio montažo būdu ir išspausdintos lazeriniu spausdinimo aparatu.

Anot prokuratūros, kaltinamoji savo kaltės nepripažįsta.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą praturtėjimą numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu – bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Kas čia ruošė ta įstatymą ? Gal galetu paaiškinti eiliniams piliečiams , kurie nepasitiki bankais ir pinigėlius deda į stiklainį ir pakasa žemėje o kai reikia tai atsikasa. Tarybiniais laikais niekas nereikalavo deklaruoti kaip tu juos uždirbai . O jeigu žmogus uždirbo sąžiningai ? Kodel jis turi įrodinėti keletą tukstanteliu iš kur gavo jau tu įmonių senei nėra. Šis įstatymas gali reikalauti paaiškinti iš kur pinigelis tik nuo įstatymo įsigaliojimo datos.

Karys

Karys portretas
Čia nebus Violita Lodienė

Keista

Keista portretas
Kaip kodėl nekyla niekad įtarimų uab ir mažųjų bendrijų patikrint. Įnešinėja žmonės grynus didelėmis sumomis ir nieko. Įtartinai keista
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių