Pereiti į pagrindinį turinį

E. Daktaro pagrobimas: nusikaltimą bando teisinti garbe

2015-03-17 09:32

Šviniumi pravardžiuojamas Arūnas Pukelis vakar teisme pripažino lapkričio mėnesį pagrobęs Henriko Daktaro sūnų Enriką, bet teisinosi, kad tai padarė gindamas šeimos garbę.

Šviniumi pravardžiuojamas Arūnas Pukelis vakar teisme pripažino lapkričio mėnesį pagrobęs Henriko Daktaro sūnų Enriką, bet teisinosi, kad tai padarė gindamas šeimos garbę.

Pateikė du prašymus

Kauno apylinkės teismas 33-ejų E.Daktaro pagrobimo bylą atvertė vakar, tačiau į jos nagrinėjimą atvyko tik A.Pukelis. Jis kaltinamas neteisėtu aukos laisvės atėmimu, panaudojant smurtą, ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl chuliganiškų paskatų. Iš garsių šalies nusikaltėlių į verslininkus persikvalifikavęs, prabangoje besimaudantis ir su įtakingais politikais besibičiuliaujantis 46-erių A.Pukelis pasirodė prie teismo salės durų likus minutei iki posėdžio pradžios.

Nukentėjusiuoju pripažintam E.Daktarui atstovavo tik jo advokatas Gintaras Dabkevičius.

Šis pateikė teismui ne tik E.Daktaro prašymą nagrinėti bylą jam nedalyvaujant. Kitas prašymas buvo pripažinti šioje byloje civiliniu ieškovu ir E.Daktaro darbovietę – pakaunėje registruotą statybos remonto darbais besiverčiančią bendrovę. Šis prašymas susijęs su pagrobimo metu dingusiu mobiliuoju telefonu. Anot advokato, pagrobtasis iš darbdavio buvo gavęs 926 eurų vertės telefoną darbo funkcijoms atlikti.

Pats E.Daktaras civilinio ieškinio dėl patirtos žalos kol kas nepareiškė.

Bus atvesdinti?

Teisėjas Virginijus Kalkauskas patenkino tik vieną iš minėtų prašymų – nukentėjusiojo darbovietė pripažinta civiliniu ieškovu. Ir nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti, imantis priemonių, kad į kitą posėdį atvyktų ne tik E.Daktaras, bet ir jo mama, kuri įtraukta į septynių šios bylos liudytojų sąrašą.

Dienraštis jau rašė, kad tą lapkričio 16-osios naktį pareigūnus ant kojų sukėlė būtent pagrobtojo motinos Ramutės Daktarienės skambutis.

Šaukimo atvykti į teismo neatsiėmė ne tik R.Daktarienė, bet ir tąnakt po Kauną su jos sūnumi važinėjęs šio draugas.

Pripažįsta tik dalį kaltės

Pats A.Pukelis po teismo posėdžio "Kauno dienai" teigė pripažįstantis jam pareikštus kaltinimus tik iš dalies.

"Nepripažįstu sveikatos sutrikdymo, nes E.Daktaras buvo smarkai išgėręs ir galėjo pats susižaloti dar prieš įvykį ar po jo", – teigė jau penkis kartus teistas A.Pukelis, teismui prisistatęs kaip vienos bendrovės Marijampolėje savininkas ir Baltarusijos įmonės "Statybinės organizacijos" valdybos pirmininkas.

E.Daktarui buvo konstatuotas rankos kaulo lūžis. O už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų – metais daugiau negu už neteisėtą laisvės atėmimą panaudojant smurtą.

Teigia gynęs garbę

Anot teisiamojo, jo elgesį išprovokavo pats nukentėjusysis.

"Buvo pažeminta mano žmona, kuriai ant galvos dvylikametės dukters, motinos, krikšto motinos ir pusseserių akivaizdoje išpiltas visas litras kokakolos. Šalia stovėjusiai dukrai po to prireikė psichologo pagalbos", – dėjo savus istorijos, pasodinusios jį vėl į teisiamųjų suolą, akcentus A.Pukelis.

Anot teisiamojo, jo žmona su E.Daktaru, kurio neatpažino, elgėsi gražiai ir kultūringai. Neva E.Daktaras pradėjo prie jos priekabiauti po Džordanos Butkutės koncerto Kauno "Žalgirio" arenoje, kai, pasiėmusi drabužinėje paltą, žmona ėjo  eskalatoriaus link.

"Pamatė girtas simpatišką moterį ir pradėjo kabinėtis. Iš pradžių, važiuojant eskalatoriumi, pradėjo stuksenti jai į užpakalį. Žmona teigė atsisukusi, tačiau nieko priekabiautojui nesakiusi. Tada jis pareiškė: "Ar galiu nuo š....s nuimti plauką?" – citavo žmoną A.Pukelis.

Anot teisiamojo, jo žmonai ir tada nieko neatsakius, E.Daktaras pavijo ją jau lauke ir ėmė priekaištauti, kodėl ši su juo nebendraujanti. Neva žmona atsakiusi, kad atėjo ne į pažinčių biurą. Priekabiautojui toks atsakymas nepatiko ir jis pareiškė: "Ką tu nežinai, kas aš esu?!" Žmonos atsakymas: "Man tas pats, kas jūs esate..." E.Daktarą įsiutino ir jis jau nebesivaldė.

A.Pukelio įsitikinimu, E.Daktaras nežinojo, ką užkabino.

Neigia turėjęs bendrininkų

Tą pačią naktį, vos išėjęs iš V.Putvinskio g. esančio naktinio baro, E.Daktaras buvo įgrūstas į prabangaus "Mercedes Benz" su baltarusiškais valstybiniais numeriais bagažinę.
Nors šios scenos liudytojai, dalijęsi savo įspūdžiais internete, teigė, kad prie E.Daktaro buvo prišokę apie dešimt sportinio sudėjimo vyrų, A.Pukelis tikina neturėjęs jokių bendrininkų – sudorojęs E.Daktarą vienas.

"Jeigu abejojate mano fizinėmis galimybėmis – duokite man jį vėl. Galiu pademonstruoti dar kartą! – vis griežtėjo Šviniaus tonas. – Be to, jis buvo girtas ir galbūt apsirijęs narkotikų..."

Šaipėsi iš oponento

Už 30 tūkst. litų užstatą paleistas A.Pukelis neigia ir gandus, neva siūlęs E.Daktarui 10 tūkst. litų, kad šis atsiimtų pareiškimą iš policijos.

"Už ką aš jam turėčiau siūlyti pinigus?! Kad pažemino mano šeimą?! Už tai dar turiu atsiprašyti?! – vis labiau ryškėjo legendomis apaugęs teisiamojo temperamentas. – Tai jis reikalavo pinigų iš manęs! Nenoriu sakyti, kiek, bet daug didesnės sumos."

Švinius pripažino nesitikėjęs, kad E.Daktaras kreipsis į teismą. "Nesuprantu, kodėl vyrai iš Daktarų šeimos aiškinasi reikalus teisme. Nors, jeigu jis sugeba tik moterį apipilti... – ironizavo teisiamasis ir galiausiai pareiškė: "Tegul tokie vyrai apsisprendžia, kuo nori būti, nes dabar vieną dieną – mafijozas, kitą – manekenas..."

E.Daktaras buvo teistas, kalėjo, tačiau pastaraisiais metais pranešimų apie jo nusikalstamas veikas nebūta.

Turėjo ir ginklą?

Ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams nepavyko nustatyti, kur buvo nuvežtas pagrobtas E.Daktaras.

Jis pats teigė negalintis tiksliai to įvardyti. Bylos duomenimis, tai buvo kažkokia atvira vietovė, iš kurios pagrobtasis nusigavo iki artimiausios degalinės, esančios Kauno rajone. Ten jam buvo iškviestas taksi.

"Pavežiau jį bagažinėje apie penkias minutes ir paleidau už tilto per Nemuną, liepdamas išsiblaivyti", – pagrobimo fakto neneigė Švinius.

Jo advokatas Nerijus Strazdas taip pat pateikė teismui prašymą – kad būtų grąžintas byloje esantis A.Pukeliui Baltarusijoje išduotas leidimas laikyti ginklą. Prokuroras Egidijus Palaima teigė jį pridėjęs prie bylos, nes, pagal Lietuvos, kuri teistiems asmenims neišduoda leidimų laikyti ginklus, įstatymus iš įtariamųjų privalu tokius leidimus paimti.

Skandalingas šleifas

2008-ųjų vasarą Švinius bandė įvesti savo tvarką Tauragės gatvėse. Sustabdytas policijos, nes važiavo neprisisegęs saugos diržo, supyko, kad pareigūnai paprašė jo vairuotojo pažymėjimo ir liepė pūsti į alkoholio matuoklį. Pareiškęs, kad jis vairuotojo pažymėjimo nesivežioja, nes jį visi pažįsta, pakišo pareigūnams tik savo pasą. Galiausiai, nusprendęs, kad šie per ilgai tikrina jo blaivumą, pagrasino, kad sudegins jų ūkinius pastatus.

Tą pačią vasarą jis įsivėlė į konfliktą gatvėje su tuomečiu Tauragės rajono vicemeru. Užpyko, kad šis aplenkė jo automobilį žvyruotoje gatvėje. Užblokavęs "išsišokėlio" transporto priemonę, Švinius atdarė jos dureles ir, sugriebęs valdininką už skruosto, išplūdo necenzūriniais žodžiais. Galiausiai – apspjovė jo automobilio stiklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų